INFORMATIE VOOR OUDERS

 

CONTACT
 

Voor ouders: de rijopleiding van uw kind

Uw zoon of dochter is eindelijk oud genoeg en wilt graag beginnen met het volgen van autorijlessen. Maar deelnemen aan het verkeer komt natuurlijk niet zonder risico’s en de eerste rijlessen zijn dan ook best spannend, ook voor u als ouder! Op deze pagina kunt u meer lezen over zaken die tegenwoordig voorkomen bij het behalen van een autorijbewijs. In de afgelopen jaren is dit namelijk veel ingewikkelder geworden. Uw zoon of dochter moet zelf achter het stuur gaan plaatsnemen en het examen doen. Bij Bruinsma begrijpen wij dan ook dat u als ouder graag inzicht wil hebben in wat er tijdens de rijopleiding speelt. Hieronder is meer informatie te vinden over de verschillende onderdelen van onze rijopleiding bij Bruinsma.

Gratis rijtest

Vertrouw op onze kennis en kwaliteit en geef uw zoon of dochter direct op voor een gratis en geheel vrijblijvende rijtest.

Meer informatie

Start van de rijopleiding
Bij Bruinsma bieden wij al onze nieuwe leerlingen een eerste gratis proefles aan. Tijdens deze proefles analyseert een ervaren instructeur de potentie van de leerling en wordt een nauwkeurige indicatie gegeven van het aantal rijlessen dat uw zoon of dochter nodig heeft. Dit wordt gebaseerd op hoe hij/zij reageert op bepaalde situaties in het verkeer. Bij de proefles zit ook een stukje nabeschouwing waarbij onze instructeur de leerling informeert over o.a. de verplichtingen van de leerling, waaronder het behalen van het theoriecertificaat, het machtigen van de rijschool d.m.v. DigiD-goedkeuring en het invullen van de CBR-gezondheidsverklaring. Als u mee zou willen rijden tijdens deze proefles is dit geen probleem.
Tijdens de rijopleiding
Alle instructeurs bij Bruinsma hebben een tablet. Via deze tablet worden alle vorderingen van de leerling bijgehouden en wordt er d.m.v. beeldmateriaal situaties op de weg uitgelegd. Deze vorderingen staan direct gekoppeld aan de online persoonlijke pagina van uw zoon of dochter. Elke leerling krijgt een praktijk werkboek waarin de instructeur aantekeningen maakt en de leerling “huiswerkopdrachten” doet. Op deze manier is de leerling ook buiten de rijlessen om bezig met het autorijden. Dit vergroot de kans van slagen en verkleint het aantal te nemen rijlessen.
Machtigen met DigiD + Invullen van een Gezondheidsverklaring

Sinds enkele jaren is een leerling verplicht zijn of haar rijschool te machtigen voor het inplannen van een tussentijdse toets of een praktijkexamen en het invullen van een gezondheidsverklaring. Dit moet gedaan worden via mijn.cbr.nl. Voor de machtiging heeft uw zoon of dochter ons rijschool nummer nodig: 6270F1. Deze machtiging en ingevulde gezondheidsverklaring hebben wij nodig om een versnelde opleiding, tussentijdse toets of praktijkexamen in te plannen.

Auto theorie

Voordat een leerling op mag voor een tussentijdse toets of praktijkexamen dient hij of zij in het bezit te zijn van een theoriecertificaat. Op verschillende manieren proberen wij de leerlingen te wijzen op het belang van het spoedig behalen van de auto theorie. Uiteindelijk blijft de leerling zelf verantwoordelijk voor het tijdig behalen van het theoriecertificaat, maar zal de instructeur hem of haar er altijd op blijven attenderen. Bij Bruinsma bieden wij elke twee weken een theoriecursus aan waarbij wij alle aspecten van de theorie behandelen. Meer informatie over onze 1-daagse theoriecursus vindt u hier.

Persoonlijke pagina
Elke leerling die bij ons komt lessen krijgt van ons een persoonlijke inlogcode dat bestaat uit een uniek leerling nummer en de eerste 3 letters van de achternaam. Onderin onze website kunt u of uw kind inloggen (leerling login) en o.a. het volgende raadplegen: de voortgang van de rijlessen, planning, persoonlijke gegevens en facturatie. U kunt ook veilig en snel via iDeal eventuele openstaande facturen betalen. Mocht er iets niet kloppen dan kunt u ook direct vanuit deze pagina de gegevens wijzigen. Zo houden we alles inzichtelijk en transparant!
Facturatie

De leerling kan te allen tijde d.m.v. zijn of haar persoonlijke pagina inzicht krijgen in de openstaande facturen. Deze kunnen makkelijk, veilig en snel via iDeal betaald worden. Wegens de veiligheid van onze medewerkers prefereren wij deze manier van betalen boven de contante betalingen in de auto of op kantoor. Bent u of uw zoon of dochter niet in staat om in de vooraf gestelde termijnen te betalen dan kunt u altijd contact opnemen met ons hoofdkantoor om een betalingsregeling te treffen zodat uw zoon of dochter toch het rijbewijs kan halen. 

Onze lesauto's
Alle rijlessen worden gegeven in veilige en goed onderhouden leswagens. Wij rijden in o.a. Opel en Peugeot. Deze auto’s zijn nooit ouder dan 3 à 4 jaar, beschikken o.a. over airco, ABS, ESP, airbags en winterbanden tijdens de wintermaanden. Onze auto’s worden continu onderhouden door erkende vak garages als Peugeot Nefkens en Opel Zam Zeist. Hierdoor kunnen wij de veiligheid van uw zoon of dochter tijdens de rijlessen optimaliseren en garanderen. Ook is uw zoon of dochter volledig verzekerd in onze leswagen, zowel als bestuurder als passagier. Het formaat en verbruik van onze leswagens past perfect in de huidige samenleving en straatbeeld.
Onze instructeurs

Alle instructeurs bij Bruinsma beschikken over de benodigde instructiepapieren. Daarbij zijn enkele van onze instructeurs speciaal opgeleid in het begeleiden van leerlingen met faalangst. Deze leerlingen kunnen tegenwoordig zelfs een speciaal faalangstexamen afleggen. Zou u graag meer willen weten over een faalangstexamen, neem gerust contact met ons op. Wij streven ernaar om onze leerlingen bij één en dezelfde instructeur te laten lessen. Het kan wel eens voorkomen dat door vakantie, ziekte of beperkte agendacapaciteit van de instructeur, uw zoon of dochter bij nog een instructeur wordt gepland. Dit hoeft niet altijd negatief te zijn, omdat een frisse kijk op de rijcapaciteiten van een leerling ook juist bevorderend kan zijn. Het kan uiteraard altijd voorkomen dat het niet klikt tussen uw zoon of dochter en de instructeur. Het is altijd mogelijk om van instructeur te wisselen. U moet dan wel rekening houden dat het 1 à 2 weken kan duren tot de eerste rijles bij de nieuwe instructeur. Dit vanwege eventuele volle agenda’s.

Onze locaties
Het hoofdkantoor van Bruinsma bevindt zich in het stadion van FC Utrecht en dient als eerste aanspreekpunt voor de leerlingen. U kunt bij onze baliemedewerkers met al uw vragen terecht. Ook wordt de administratie en planning vanaf ons hoofdkantoor georganiseerd. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden voor ons hoofdkantoor. Dit wordt echter beheerd door Q-Park en is daarom wel betaald parkeren. Op ons oefenterrein starten enkel de motorrijlessen voertuigbeheersing, bromfietslessen en voor de transportopleidingen de Toets Besloten Terrein en Praktische toets.
Onze algemene voorwaarden

In onze algemene voorwaarden staan alle voorwaarden die betrekking hebben op o.a. het annuleren van rijlessen. Alle leerlingen worden hier tijdens de proefles over geïnformeerd en kunnen altijd nagelezen worden op de website of in het praktijk werkboek wat elke nieuwe leerling van ons ontvangt. Heeft u nog vragen of behoefte aan meer informatie? Dan kunt u altijd even kijken of uw vraag bij de FAQ’s staat of neem direct contact met ons op!

Nawoord

Wij zijn ons ervan bewust dat je een rijopleiding maar één keer in je leven volgt en dat dit een plezierige, leuke en vooral veilige gebeurtenis moet zijn. Het is namelijk wel uw zoon of dochter. Daarbij komt dat het behalen van een rijbewijs een steeds kostbaardere aangelegenheid wordt. Wij weten dit maar al te goed en hechten dan ook veel waarde aan transparantie en veiligheid. Lees daarom alles over onze lesmethode. Wij zien onze leerlingen als jongvolwassenen die klaar zijn voor de volgende stap in hun leven. Wij doen er alles aan om hen te begeleiden in het behalen van hun rijbewijs. Wij kunnen helaas niet alle verantwoordelijkheden van de leerlingen op ons nemen m.b.t. het halen van de theorie, het machtigen van de rijschool, het controleren van geldigheid van de identiteitsbewijzen of de aanlevering van gegevens zoals lestijden en BSN-nummers. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd even kijken of uw vraag bij de FAQ’s staat, of kunt u contact opnemen met één van onze medewerkers.