Meest gestelde vragen

 

Op deze pagina kunt u de meest gestelde vragen terugvinden.

Wil je meer weten?

Neem dan even contact met ons op

FAQ’s

Wat is een gratis rijtest?
Wanneer je niet weet welke opleiding je wil volgen, kun je gebruik maken van de gratis rijtest. Na afloop van de rijtest krijg je een advies over de hoeveelheid lessen die je nodig hebt en welke opleiding het beste bij je past. Deze rijtest is gratis en volledig vrijblijvend. Wij zullen je nooit verplichten om bij ons te komen rijden.
Wat houdt examengarantie in?

Wij gaan ervan uit dat je voor elke versnelde opleiding de eerste keer slaagt. Lukt dit niet, dan ontvang je van ons examengarantie (afhankelijk van type opleiding). Je dient dan wel alle lessen te hebben gevolgd, gebruik hebben gemaakt van de gratis rijtest, alle huiswerkopdrachten uitgevoerd te hebben, aan alle financiële verplichtingen te hebben voldaan en de Tussentijdse Toets en examen te hebben afgelegd.

Bij examengarantie voor zowel de auto, aanhanger en scooter houdt in dat wij het eerstvolgende praktijkexamen voor de betreffende categorie vergoeden.

Hoe weet ik wanneer ik begin met lessen?
Zodra we een lesovereenkomst van je hebben ontvangen zullen we samen met jou een rijopleiding samenstellen. Afhankelijk van welk pakket je neemt, kunnen we al alle rijlessen en het examen inplannen. Dit gaat altijd in samenspraak met jou.
Kan ik in termijnen betalen?

Ja, je kunt je lessen in verschillende termijnen betalen. Hoeveel termijnen dit zijn is afhankelijk van de rijbewijscategorie en van het totaalbedrag. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een betaalplan? Neem dan even een kijkje op de pagina over onze financieringsmogelijkheden, bel 030-2510864 of stuur een mailtje naar info@bruinsma.nl.

Kan ik opgehaald worden op een andere locatie?
Ja, je kunt altijd opgehaald en/of afgezet worden op een ander adres. Dit dien je wel tijdig aan ons of aan je instructeur door te geven.
Is het mogelijk om zonder theorie te starten met lessen?
Ja, het is van belang dat je een theoriecertificaat in het bezit hebt wanneer je een Tussentijdse Toets gaat afleggen of het praktijkexamen gaat doen. Let er wel op dat je een geldig legitimatiebewijs meeneemt naar zowel je theorie-examen, Tussentijdse Toets en officieel praktijkexamen. Een verlopen of kapotte ID of paspoort wordt bij het CBR niet geaccepteerd.
Hoe lang is een theoriecertificaat geldig?
1,5 jaar.
Hoe lang duurt een rijles?
Een rijles duurt bij ons 60 minuten. Vaak worden er blokken gereden van 2 uur, dit zijn dus 120 minuten.
Wat moet ik in orde hebben voor een TTT of praktijkexamen?
Examengeld, legitimatiebewijs, set examenpapieren (eenmalig). Uiteraard moet je vóór je Tussentijdse Toets en praktijkexamen je theorie-examen hebben gehaald.
Wat houdt lidmaatschap van de BOVAG voor mij in?
Als je lest bij een rijschool die aan is gesloten bij de BOVAG dan kun je een zekere kwaliteit verwachten. Zo moeten alle instructeurs een VOG (Verklaring Omtrent goed Gedrag) kunnen tonen, zijn al je betaalde lesgelden verzekerd, hebben BOVAG rijscholen altijd een gemiddeld of hoger slagingspercentage en worden er strikte eisen gesteld aan de werkwijze, opleiding en kwaliteit van de instructeurs.
Mag ik met een buitenlands rijbewijs in Nederland rijden?
Wie in Nederland autorijdt, dient in het bezit te zijn van een Nederlands rijbewijs. Sommige buitenlandse rijbewijzen kunnen worden omgeruild, maar vaak dient een rijexamen bij het Bureau Nader Onderzoek Rijvaardigheid (BNOR) te worden aangevraagd. Neem voor de zekerheid altijd even contact op met je gemeentehuis of met het CBR.
Is het mogelijk mijn gehele opleiding te annuleren?

Het annuleren van een opleiding, zowel theorie als praktijk, dient schriftelijk (e-mail) te gebeuren. Daarnaast zijn er wel kosten aan verbonden:

– Binnen 4 weken voor aanvang van de opleiding wordt enkel administratie kosten in rekening gebracht

– Binnen 3 weken voor aanvang van de opleiding wordt 30% in rekening gebracht

– Binnen 2 weken voor aanvang van de opleiding wordt 50% in rekening gebracht

– Binnen 5 werkdagen voor aanvang van de opleiding wordt de gehele opleiding in rekening gebracht.

Waarom en hoe machtig ik de rijschool?

Omdat sommige rijscholen het niet zo nauw nemen met de regels en de belangen van de leerlingen, heeft het CBR besloten elke officiële rijschool een CBR-nummer toe te kennen zodat alleen officiële rijscholen examens aan kunnen vragen.

Je kunt ons machtigen door naar de site van het CBR te gaan, in te loggen met je DigiD en ons rijschoolnummer in te vullen: 6270F1.

Wordt er gerookt in de leswagen?

Nee, al onze voertuigen zijn rookvrij.

Kan ik een les of examen kosteloos annuleren?

Het is mogelijk een les kosteloos af te zeggen. Er moet 72 uur zitten tussen afzegging en de daadwerkelijke rijles, dit dient tijdens kantooruren telefonisch of persoonlijk te gebeuren. Weekenden en feestdagen worden niet meegerekend.
Een Tussentijdse Toets of praktijkexamen moet op naam worden gereserveerd en kan daardoor na inplannen niet meer kosteloos geannuleerd worden. Daarbij willen we benadrukken dat het noodzakelijk is dat de leerling in het bezit is van een geldig theoriecertificaat op de dag van de Tussentijdse Toets als het praktijkexamen.

Uiteraard zullen we altijd meedenken om de kosten voor iedereen zo laag mogelijk te houden. Zo kan het voorkomen dat we een les niet in rekening brengen als we vervanging voor de betreffende les of examen kunnen vinden.

Bij mijn betaling zie ik 'Mollie' staan, wat is dit?

Al onze betalingen worden door Mollie afgehandeld, vandaar dat dit bij uw betaling staat.

Wat moet ik als ouder allemaal weten?

Wij hebben speciaal voor ouders een aparte pagina geschreven. Deze kunt u bekijken door hier te klikken.

Waarom moet ik mailen met vragen over de facturatie?

Als u een vraag heeft over een factuur moeten wij vaak het een en ander grondig uitzoeken, denk hierbij aan o.a. het aantal gereden lessen, de correspondentie, de gemaakte afspraken en de (overige) facturen. Dit neemt enige tijd in beslag en zo kunnen we dus via de mail beter en efficienter reageren. Indien u een vraag heeft over een factuur, kunt u mailen naar: administratie@bruinsma.nl.

Met welke weersomstandigheden wordt er niet gereden?

In principe rijden wij tijdens alle weersomstandigheden: regen, hagel en sneeuw. In geval van excessieve sneeuwval of ijzel zullen wij per dagdeel bekijken of het verantwoord is om door te gaan. Dit geldt voor zowel autorijlessen als motorrijlessen. In verband met de veiligheid van onze leerlingen en ons personeel zullen motorrijlessen eerder stilgelegd worden dan autorijlessen.

Wat is een Eigen Verklaring (examenpapieren)?

In de Eigen Verklaring – ook wel examenpapieren genoemd – worden 10 korte medische vragen gesteld. Elke leerling moet dit voor elke rijbewijscategorie invullen. Deze Eigen Verklaring heeft zowel de rijschool, als het CBR nodig om na te gaan of de leerling zowel mentaal als fysiek in staat is een motorvoertuig te besturen. Deze wordt ingevuld bij aanvang van de iedere rijopleiding en betekent niet dat je aan Bruinsma Verkeersopleidingen als rijopleider vast zit.

Plan mijn eerste rijles!