Steun je vereniging!

Als je vereniging op deze pagina staat dan steun je haar door bij Bruinsma rijlessen te nemen dankzij het loyaliteitsprogramma.

Unitas S.R.

Unitas Studiosorum Rheno-Traiectina (Unitas S.R.) is een studentengezelligheidsvereniging die al meer dan 100 jaar haar rol speelt in het Utrechtse studentenleven. Opgericht in 1911, is Unitas de oudste gemengde studentenvereniging in Utrecht met 1200 leden van de hogeschool en universiteit.

V.S.R. De Solleysel

Op 25 oktober 1934 werd door een kleine groep studenten en facultaire stafleden een veterinaire rijvereniging opgericht. Sinds die tijd verzorgen we paardrijlessen voor studenten Diergeneeskunde en medewerkers van de Faculteit. Het bestuur bestaat uit vijf studenten die hun studie een jaar in de wacht zetten om de vereniging te besturen.

V.U.G.S.

De V.U.G.S. werd op 13 oktober 1922 opgericht. Destijds als vakdispuut of ondervereniging van het Utrechts Studenten Corps met de naam ‘Utrechtse Club voor Aardrijkskunde’. V.U.G.S. organiseert een variëteit aan activiteiten, van congres tot voetbaltoernooi en van onderwijsbijeenkomst tot borrels en feesten, één van de meest actieve studieverenigingen van Utrecht is en een alternatief voor de gezelligheidsverenigingen.

USV Protos

USV Protos is dé volleybalvereniging voor studenten in Utrecht. Tijdens de trainingsavonden en wedstrijddagen maakt Protos sportcomplex Olympos tot één van de gezelligste plekken van Utrecht. Voor haar ca. 200 leden worden jaarlijks vele activiteiten georganiseerd zoals het introductiekamp, mixtoernooien, feesten, gala’s en een skireis. Steun je vereniging en volg je rijlessen bij Bruinsma Verkeersopleidingen.

SV Contact

SV Contact is sinds 2000 uitgegroeid tot een ‘volwassen’ vereniging en zijn er verschillende commissies opgericht die het sociale oogpunt van de vereniging benadrukken en de mogelijkheden bieden voor de CIW-studenten om elkaar buiten de universiteit om te ontmoeten, zoals de IntroductieCommissie, de ActiviteitenCommissie, de FeestCommissie, de LustrumCommissie en de BuitenlandseReisCommissie. Maar uiteraard probeert SV Contact ook een aantal services aan haar leden te bieden. De belangrijkste service die SV Contact haar leden biedt, is de korting op de studieboeken die ze kan regelen.

SV Perikles

Op 25 februari 2002 werd studievereniging Perikles in het bijzijn van de eerste fanatiekelingen en bestuurders officieel opgericht. Er kwamen meer activiteiten, meer contacten met de buitenwereld en er werd gestart met de opzet van een eigen boekverkoop. In de periode na 2003 is Perikles in vrij korte tijd uitgegroeid tot een gerespecteerde en gewaardeerde vereniging bij zowel leden, medewerkers als bij andere verenigingen in het Utrechtse en landelijke studentenleven.

Usocia

Sociologievereniging Usocia is de studievereniging speciaal voor sociologiestudenten aan de Universiteit Utrecht. Naast studiegerelateerde activiteiten (bezoek aan een gevangenis, lezing ex-crimineel, e.d.) worden er door Usocia nog meer ontspannende uitjes georganiseerd. Denk hierbij aan lasergamen, paintballen, sinterklaas vieren, etc. Daarnaast zijn er per jaar twee studiereizen naar bestemmingen zoals Madrid, Istanbul, Boedapest, Litouwen, Marokko of Praag en worden er meerdere weekendjes weg georganiseerd.

US Beat It

US Beat It is dé studentensquashvereniging van Utrecht. Wekelijks worden er op donderdagavond in Sportcentrum Olympos een clubavond georganiseerd van 20.00 tot 23.00 uur. Squashen is natuurlijk niet het enige wat er georganiseerd wordt, ook organisereert US Beat it feestjes, spelletjesavonden, een kroegentocht, liftweekend en nog veel meer! Hiervoor hebben zijn er een aantal commissies, zodat de leden zelf de evenementen kunnen organiseren die ze het leukste vinden!

USR Triton

Triton is roeien met ambitie. Sinds de oprichting in 1880 heeft Triton zich ontpopt tot sociale en sportieve vereniging binnen het Utrechts studentenleven. Menig student maakt hier zijn eerste halen in de boot, tegelijkertijd starten er veel toproeiers op EK’s, WK’s en de Olympische Spelen. Met het organiseren van wedstrijden, feestjes en borrels kun je het hele jaar door genieten van de leuke en authentieke sfeer van de vereniging. Daarnaast wordt er jaarlijks een gala, wintersportreis en roeitocht door Venetië georganiseerd.

Utrechtse Biologen Vereniging

In 1924 had de Utrechtse botanicus Prof. dr F.A.F.C. Went samen met zijn assistente dr A.M. Hartsema een steunfonds op wilde richten voor botanici uit Midden-Europa naar Nederland te halen om voordrachten te laten geven. Tegenwoordig organiseert de UBV jaarlijks meerdere leuke activiteiten als symposia, borrels, gala’s, kroegentochten, wetenschapsweken en excursies.

Ichthus Utrecht

Ichthus Utrecht is een christelijke studentenvereniging met ongeveer 180 leden. Met verschillende activiteiten en bijbelkringen is Ichthus te kenmerken als een gezellige, enthousiaste en betrokken groep studenten. Er is elke woensdag een maaltijd om 18.00 uur in de Nieuwe Kerk (Bollenhofsestraat 138-A), waar jij ook voor uitgenodigd bent! Als gast word je warm onthaald en eet je gratis mee!