Bus rijbewijs D

Wij kunnen de gehele opleiding op maat voor je verzorgen. Of je het busrijbewijs met spoed wil halen of juist in je eigen tempo, bij Bruinsma Transportopleidingen kan het allemaal. Wij adviseren je graag wat de beste optie voor jou of een medewerker is. Vraag nu gratis en vrijblijvend meer informatie of een offerte aan.

Wie moet het busrijbewijs (D) halen?

Er zijn drie categorien kandidaten die het busrijbewijs kunnen halen, namelijk als je:

  • beroepsmatig het busrijbewijs nodig hebt;
  • particulier een busrijbewijs nodig hebt;
  • onder de uitzondering (politie/brandweer) valt. Het traject is afhankelijk van of je van plan bent beroepsmatig of als particulier gebruik te maken van het rijbewijs. Wel moet je altijd een busrijbewijs halen als je een voertuig gaat besturen die 8 personen excl. bestuurder zou kunnen vervoeren.

Interesse?

Vraag dan nu meer informatie aan en onze transportafdeling zal z.s.m. contact met je opnemen.

Onderdeel 1:

Medische keuring C1

Omdat je een middelgroot rijbewijs wil gaan halen, is een medische keuring wettelijk verplicht. Bruinsma biedt elke 3 weken de gelegenheid om je door een gecertificeerde keuringsarts te laten keuren.

Onderdeel 3:

Praktijkonderdelen D

  • Toets besloten terrein (kennis van afmetingen voertuig en deze toepassen in kleine ruimtes, tevens gebruik en afstelling van spiegels)
  • Praktijktoets (laden en lossen van bagage, omgaan met zaken zoals ontvangst passagiers, voorkomen criminaliteit, sneeuwkettingen omleggen, tiltechnieken etc.)

De beide praktische toetsen worden afgenomen op het eigen terrein van Bruinsma Transportopleidingen die gecertificeerd is door het CCV.

Onderdeel 2:

Theorie D

Theorie wordt afgenomen door het CCV:

  • RV1 (verkeersregels en bedrijfsautotechniek) 50 vragen
  • V2D (kennis administratie personenvervoer) 50 vragen
  • V3D (toepassing administratie personenvervoer) 45 vragen

Om het praktijkexamen te mogen doen moet je in het bezit zijn van de theoriecertificaten RV1 en V2D. Het certificaat V3D en de beide praktische toetsen kunnen dus ook later worden gehaald. Voor vakbekwaamheid (Code95) op het rijbewijs moeten alle certificaten binnen twee jaar worden gehaald.