Aanhanger rijbewijs CBR examen

20220624_100225

Aanhanger rijbewijs CBR examen

Wil je graag met een aanhanger rijden en hiervoor je aanhanger rijbewijs halen? Dan is het CBR-examen een belangrijke stap op weg naar het behalen van het rijbewijs BE. Voor het behalen van je aanhanger rijbewijs, hoef je geen theorie-examen af te leggen. Hiervoor is alleen een praktijkexamen nodig bij het CBR.

Vereisten voor het aanhanger rijbewijs CBR-examen

Voordat je kunt deelnemen aan het aanhanger rijbewijs CBR-examen, zijn er enkele vereisten waaraan je moet voldoen. Ten eerste moet je in het bezit zijn van een geldig autorijbewijs (rijbewijs B). Daarnaast moet je de minimale leeftijd van 18 jaar hebben bereikt om het aanhanger rijbewijs te mogen behalen.

Het aanhanger rijbewijs CBR-examenproces

Het praktijkexamen is bedoeld om je rijvaardigheid met een aanhanger te beoordelen. Aan het begin van het examen zal de examinator je enkele vragen stellen over de kentekenpapieren en wil hij zien of je goed kunt aankoppelen. Na een rit van ca. 35 minuten inclusief het laten zien van verschillende verrichtingen koppel je de aanhanger weer af en krijg je de uitslag. De volgende dag kun je op het gemeentehuis je aanhangerrijbewijs aanvragen.

Bereid je optimaal voor met Bruinsma

Bij Bruinsma begrijpen we hoe belangrijk het is om goed voorbereid het aanhanger rijbewijs CBR-examen in te gaan. Onze ervaren instructeurs staan klaar om je te begeleiden en je de benodigde vaardigheden en kennis bij te brengen in één dag.

Wacht niet langer, start vandaag nog met aanhanger rijles bij Bruinsma Verkeersopleidingen in Utrecht én haal binnen één of zelfs een halve dag jouw aanhanger rijbewijs! Meld je vandaag nog aan voor jouw aanhangerrijbewijs.

aanhanger-icon

Aanmelden

Maak direct een afspraak

info

Meer info?

Neem contact met ons