review-background

Klanten over Bruinsma Rijopleidingen

96 %
Beveelt ons aan
8,4
Gemiddelde beoordeling
2.558
Beoordelingen

Hoe was jouw ervaring?

Beoordeel ons

Bronwyn uit Utrecht

14-06-2024

1

Aanbevelen?
Nee

Vrouwonvriendelijk, negatief

Geen positieve ervaring met de rijlessen bij Bruinsma; weinig overleg of afstemming, bepaald geen opbouwende kritiek tijdens het rijden (aanwijzingen als ''schiet eens op! wat doe je in godsnaam?!' worden in je oor geschreeuwd), seksistische grappen (''je ziet er wel chique uit, dus dat kun jij wel betalen'', ''die man naast je heeft 3 weken geen seks gehad, dus ...'' en ''typisch een vrouw, je denkt teveel na''). Ik heb mijn ervaringen gedeeld met de manager, die wel enige compensatie heeft geboden voor een rijles die moest worden afgekapt omdat ik onverwacht de snelweg op werd gejaagd en bepaald niet blij terugkwam bij de rijschool. Maar nee, al met al geen prettige ervaring hier.


Linde uit Utrecht

07-05-2024

10

Aanbevelen?
Ja

Top!!

Hele fijne en goede ervaring bij gehad. Nemen de tijd voor je en kennen je ook echt als persoon. Communicatie loopt erg goed en online een handig systeem met eigen account etc. Denken erg goed met je mee. Ik had Theo Beckers ontzettend vriendelijke man en denkt echt uit jouw belang. Ik wil ze ontzettend bedanken en ik zou ze zeker aanraden!


Karin en Edwin uit Waddinxveen

06-05-2024

10

Aanbevelen?
Ja

Leerzaam en goede begeleiding!

Wij hadden afgelopen zaterdag rijvaardigheidstraining met onze camper. Leon v Gelderen was onze instructeur. Met zijn begeleiding, aandacht en fijne uitleg hebben we ontzettend veel geleerd in de praktijk. Leon bedankt en met jou tips hopen we fijne reizen te maken!


Juliëtte uit Utrecht

06-04-2024

8

Aanbevelen?
Ja

Top ervaring met instructeur John van Ewijk

Een hele fijne en goede ervaring gehad met de instructeur John van Ewijk. Hij heeft me op een structurele en duidelijke wijze geleerd om auto te rijden. Elke rit was volop educatief en gezellig, waardoor ik met vertrouwen heb leren rijden. Er was ruimte voor vragen en eigen inbreng en de moeilijke punten werden meteen opgepakt. Nogmaals, ontzettend bedankt!


Sebas uit Utrecht

19-02-2024

9

Aanbevelen?
Ja

Chill

Ik heb rustig kunnen lessen op mijn eigen tempo. De instructeurs waren aardig en hielpen mij goed. Het rijden was direct leuk, al was het in het begin even vermoeiend.


Lotte sontrop uit Zeist

02-02-2024

10

Aanbevelen?
Ja

Iris geeft top les!

Vandaag na 3 keer geslaagd voor mijn rijbewijs en de zenuwen eindelijk onder bedwang. Iris van Domselaar was een super goede instructrice, legde goed uit en gaf prettig les. Altijd gezellig in de auto! Dank voor alle leuke en leerzame lessen.


L uit Nieuwegein

02-02-2024

1

Aanbevelen?
Nee

Gestopt bij Bruinsma

Ik heb 30 uur lessen gehad bij een vrouwelijk rij instructeur zonder proefles bij Bruinsma. Ik heb hele slechte ervaring gehad helaas! Ik vond het een aardig persoon maar ze was niet echt bezig met haar werk en leerde mij niks, steeds bij het rijden ging ze op haar telefoon zitten de planning doornemen of appen. Ze had een examen ingepland maar ik was daar helemaal nog niet klaar voor want ik wist niet eens hoe ik moest parkeren of achteruit rijden, rotondes is mij ook nog nooit geleerd, echt weggegooid geld. Ik
ben nu gaan lessen bij ANWB en je merkt meteen dat ik de kennis mist en die wordt nu wel aangeleerd. Ik zou bruinsma niet aanraden zonder van je geld en tijd, tenminste bij mijn ouwe vrouwelijke rij instructeur niet. Ik ben er nog steeds boos en verdrietig over en blij dat ik toch gestopt ben. Ik kom hier om te leren en niet om te kletsen.


Paolo Antonio uit Utrecht

19-01-2024

3

Aanbevelen?
Nee

Matig

3000€ besteden aan lessen en examen en nog niet mijn rijbewijs voor motor gehaald. De mensen zijn aardig en zij proberen tegenmoet jou te komen maar helaas zorgen niet genoeg dat je je examen gaat halen in een keer. Conclusie: zij zijn ontzettend duur en het levert niks op.

Reactie van Bruinsma verkeersopleidingen

Beste Paolo,

We waren in eerste instantie niet van plan om op je ‘klacht’ in te gaan, maar nu voel ik me toch wel geroepen om op je bericht te reageren.

Bij je aanmelding profileerde je jezelf al als leerling die goed kon motorrijden. Je had immers al een A1 rijbewijs uit Italië. Rijlessen waren dan ook eigenlijk niet nodig. Met veel pijn en moeite hebben we je kunnen overtuigen dat het rijden in Italië toch wel heel anders is dan het rijden in Nederland. Laat staan de verwachtingen die het CBR heeft m.b.t. de oefeningen voertuigbeheersing. Tijdens je eerste rijles bleek al dat je niets moest weten van de instructies van onze instructeurs, je liever je eigen plan trok en maar wat graag in discussie ging met de feedback die gegeven werd.

Doordat je alle adviezen en instructies in de wind sloeg ben je meerdere malen gezakt. Na je eerste examen heb vol trots verteld dat je een klacht had ingediend tegen de uitslag omdat je het niet eens was met het oordeel van de examinator van het CBR.

Een rode draad in het hele verhaal dat je het altijd beter wist dan de professionals van zowel Bruinsma als de examinatoren van het CBR en zodra het niet loopt zoals jij wil, je overal tegenaan begint te schoppen. Zolang je niets doet met de informatie die de instructeurs geven, tegen alle instructies in gaat en het altijd beter weet, kun je wel €10.000 uitgeven, maar blijft het rijbewijs buiten bereik.

Je hebt aangegeven het motorrijbewijs in Italië te gaan halen omdat het daar makkelijker zou zijn. We hopen van harte dat het je lukt.

Met vriendelijke groet,

Frank
Bruinsma Verkeersopleidingen


Jarmo uit Linschoten

11-12-2023

10

Aanbevelen?
Ja

Geweldige tijd gehad!

Bruinsma is een geweldige rijschool ik en mijn instructeur Remo maakten er altijd een feestje van. Goeie manier van leren/uitleggen en uiteraard ook grappen tussendoor. Er hangt altijd een gezellige sfeer in de auto en leste dus ook altijd met plezier. Helaas kreeg ik door omstandigheden een andere instructeur maar Roy en ik maakte er ook altijd een gezellige boel van. Je word ook goed geholpen door de klantenservice en ze steken echt aandacht en tijd in iedere persoon. Zeker aan te raden!


Tim uit Utrecht

27-11-2023

9

Aanbevelen?
Ja

Goede rijschool, 2 hele goede instructeurs gehad.

Ik kwam vanuit noord Brabant iedere keer naar Utrecht toe voor rijlessen, Bruinsma is een goede rijschool met een paar leuke instructeurs.

Ik heb me B rijbewijs gevolgd bij Remo, echt een top gozer. Ik had er een hele goede band mee, echt een vriend geworden zelfs.

Daarna kwam er iets tussen waardoor ik met Stefanie verder leste tot me eerste examen. Stefanie je bent een topper echt een lieve vrouw met goede humor en heel vakbekwaam. Helaas het eerste examen gezakt, zeer balen. Het cbr is wel een ander verhaal geen aanrader. Na 4 maanden eindelijk 2 lessen van Stefanie gevolgd en nu met het herexamen geslaagd!. Enige nadeel aan Bruinsma’s is de administratie, niet altijd even duidelijk en zorgt soms
Voor verwarring


Bart uit Utrecht

19-10-2023

10

Aanbevelen?
Ja

Roy is top!

In 1x geslaagd voor het praktijkexamen. Roy (Silanoe) heeft me zeer goed voorbereid zodat ik vol vertrouwen het examen in ging; hij mocht van mij tijdens het examen een lekker bakje koffie drinken op het CBR :) Met zijn duidelijke instructies en een flinke dosis humor brengt hij je de fijne kneepjes van het autorijden bij. Hij kijkt naar je niveau en stemt daar de lessen op af. Het proces van het verhogen van je niveau door je kennis te laten maken met steeds lastigere verkeerssituaties, heb ik als heel soepel en natuurlijk ervaren. Als je zelf iets in het bijzonder wilt oefenen, kan je dat altijd aangeven. Voor je het weet oefen je 2 uur alleen maar rotondes omdat je daaraan nog wilt werken! Ik ging met plezier naar elke rijles.

TL;DR: Kortom, Roy is top! Kan hem iedereen - met ook maar een tikkie gevoel voor humor - aanbevelen.


Abeda uit utrecht

15-09-2023

1

Aanbevelen?
Nee

slechte communicatie/geen goede instructeurs

Ik zou het niet aanraden als je in 1 jaar je rijbewijs wilt halen. Afgelopen vrijdag moest ik na andere half jaar mijn contract met bruinsma afbreken en mijn praktijkexamen annuleren. Ik heb 2 instructeurs gehad. Eerst een jaar gelest ik met Friso en het was 1 keer per maand of 1 keer per twee maanden. Bovendien reden wij in dezelfde routes en altijd in de dorpjes NIET een keer in de snelweg gereden. Ik heb paar keer voor meer lessen gevraagd maar verandert er niet zoveel. Ze hebben altijd druk. Ik moet zeggen dat ik helemaal niks heb geleerd van deze instructeur. Er wordt totaal niet met je meegedacht en bij tweede rijinstructeur werd ik eerde als kleine kind behandeld dan als volwassene. Ik heb veel van hem geleerd maar hij deed geen enkele moeite om mij op mijn gemak te laten voelen en vaak kwam hij heel bood over als ik een foutje maakte. Heirdoor werd ik behoorlijk onzeker. Ik heb bijna 5 duizend euro aan het theorie en rijlessen weggegeven en nog steeds kan ik niet afrijden en moet ik nog een keer de theorie examen doen. Nog steeds hebben ze geen tijd voor mij en ze willen dat ik nog andere half jaar met hen bezig zijn met de hoop dat na 6 jaar misschien kan ik mijn rijbewijs halen. hij heeft mij verteld dat ik nog 40 lessen moeten volgen om rijbewijs te halen! niet normaal! Bruinsma moet mijn geld voor die lessen met Friso terug betalen. Het is niet mijn probleem. Bruinsma denkt dat de geld groeit op de bomen en kan ik plukken en naar hun sturen. NOG 40 Lessen! Beste mensen Ga alstublieft naar een andere rijschool!


Rebecca uit Soesterberg

22-08-2023

10

Aanbevelen?
Ja

Als zeer prettig ervaren

Dankzij mijn rij instructeur Dennis Nijland heb ik mijn rijbewijs in 1 keer gehaald. Hij is een top instructeur met veel ervaring en geduld. Hij is erg duidelijk in zijn uitleg waardoor je het makkelijk oppikt.
Mijn ervaring met hem heb ik als zeer prettig ervaren. Door hem heb ik kunnen lessen in Amersfoort en heb ik mijn examen in Leusden gehad.


Diver uit Hilversum

17-08-2023

10

Aanbevelen?
Ja

Fantastisch en leuke rijschool !!

Ik ben ontzettend blij dat ik mijn motorrijbewijs heb kunnen behalen dankzij Bruinsma Rijschool! Vanaf het allereerste moment voelde ik me op mijn gemak. De instructeur was niet alleen vriendelijk en behulpzaam, maar ook ontzettend leuk om mee te leren. De lessen waren altijd gestructureerd en goed gepland, en de uitleg was zo duidelijk dat ik altijd precies wist waar ik aan toe was.

Wat ik vooral waardeerde, was de feedback die ik kreeg na elke les. De instructeur nam de tijd om mijn sterke punten te benoemen en gaf constructieve suggesties voor verbetering. Dat heeft echt geholpen om mijn vertrouwen te vergroten en mijn vaardigheden te verbeteren.

En het beste van alles? Ik heb nu mijn motorrijbewijs in handen! Dat had ik nooit kunnen bereiken zonder de geweldige begeleiding van Bruinsma Rijschool. Ik kan ze niet genoeg bedanken voor hun toewijding, professionaliteit en het plezier dat ik tijdens de lessen heb gehad. Als je op zoek bent naar een rijschool met leuke instructeurs en fijne lessen, zoek dan niet verder. Bruinsma Rijschool is absoluut de beste keuze!


Nigel uit Amersfoort

05-08-2023

10

Aanbevelen?
Ja

Uitstekend van start tot eind!

Dennis heeft mij vanaf de eerste tot de laatste les altijd met een fijn gevoel de auto in én uit laten stappen. Naast dat er altijd een goede sfeer in de auto was, werd er elke week ook hard gewerkt om mijn rijden op een goed niveau te krijgen. Dankzij Dennis zijn tips, maar ook door de ruimte te krijgen om je eigen fouten in te zien en op te lossen ga ik met een veilig gevoel én een geldig rijbewijs de weg op. Nogmaals bedankt!


15 van 2576 reviews