Code 95

header vrachtauto

Code 95

transport-mobile

Code 95

Wil je beroepschauffeur, buschauffeur of vrachtwagenchauffeur worden? Dan heb je jouw code 95 nodig als aanvulling op je C1, C of D rijbewijs. Wanneer je deze behaald hebt, wordt de code 95 bijgeschreven op je rijbewijs. De geldigheid hiervan is 5 jaar, elke 5 jaar kun je jouw code 95 verlengen door het volgen van nascholing.

Wat is Code 95?

Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs die aangeeft dat je als beroepschauffeur vakbekwaam bent. Het is een verplichte Europese kwalificatie voor chauffeurs die in voertuigen rijden waarvoor een rijbewijs C, C1, D of D1 vereist is. Deze code is in het leven geroepen om de verkeersveiligheid te bevorderen en de professionaliteit in het beroepsgoederenvervoer en personenvervoer te waarborgen. Code 95 is 5 jaar geldig.

Code 95 Halen bij Bruinsma in Utrecht

Wil je je code 95 halen? Bij Bruinsma Verkeersopleidingen bieden we een breed scala aan code 95-cursussen die je helpen bij het behalen van deze belangrijke kwalificatie. Onze ervaren instructeurs en moderne lesmethoden zorgen ervoor dat je alle benodigde kennis en vaardigheden opdoet om als professioneel chauffeur de weg op te gaan. Of je nu je code 95 wilt behalen voor je C-rijbewijs, D-rijbewijs of beide, bij Bruinsma Verkeersopleidingen ben je aan het juiste adres.