Nascholing code95

Banner code95 2

Nascholing code95

Wil je beroepschauffeur, buschauffeur of vrachtwagenchauffeur worden? Dan heb je jouw code 95 nodig als aanvulling op je C1, C of D rijbewijs. Wanneer je deze behaald hebt, wordt de code 95 bijgeschreven op je rijbewijs. De geldigheid hiervan is 5 jaar, elke 5 jaar kun je jouw code 95 verlengen door het volgen van nascholing.

Wat is Code 95?

Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs die aangeeft dat je als beroepschauffeur vakbekwaam bent. Het is een verplichte Europese kwalificatie voor chauffeurs die in voertuigen rijden waarvoor een rijbewijs C, C1, D of D1 vereist is. Deze code is in het leven geroepen om de verkeersveiligheid te bevorderen en de professionaliteit in het beroepsgoederenvervoer en personenvervoer te waarborgen. Code 95 is 5 jaar geldig.

Code 95 Halen bij Bruinsma in Utrecht

Wil je je code 95 halen? Bij Bruinsma Verkeersopleidingen bieden we een breed scala aan code 95-cursussen die je helpen bij het behalen van deze belangrijke kwalificatie. Onze ervaren instructeurs en moderne lesmethoden zorgen ervoor dat je alle benodigde kennis en vaardigheden opdoet om als professioneel chauffeur de weg op te gaan. Of je nu je code 95 wilt behalen voor je C-rijbewijs, D-rijbewijs of beide, bij Bruinsma Verkeersopleidingen ben je aan het juiste adres.

Code 95 nascholing

Wanneer je de basiskwalificatie bezit, krijg je te maken met verplicht nascholingsuren. Elke 5 jaar zal er 35 uur scholing gevolgd moeten worden. Hierdoor blijf je als beroepschauffeur je vakbekwaamheid ontwikkelen en up-to-date houden. Bij Bruinsma Verkeersopleidingen bieden we een uitgebreid aanbod van nascholingscursussen die voldoen aan de eisen van code 95. Van praktijkgerichte trainingen tot theoretische modules, we hebben verschillende cursussen om aan je nascholingsverplichting te voldoen en je kennis en vaardigheden verder te verrijken.

De nascholing voorwaarden

 • Minimaal 1 praktijk dag per 35 uur
 • Maximaal 1 Code 95 cursus herhaling in de cyclus van 5 jaar
 • Maximaal 3 E-learningscursussen

Binnen 5 dagen je code 95 bij Bruinsma

Nascholing van Code 95 haal je bij Bruinsma in Utrecht al vanaf slechts €1146,-* binnen 5 dagen! De vijfdaagse cursus bestaat uit 5 verschillende onderdelen. De eerste 4 onderdelen zijn universeel en de praktijk dag kan naar eigen wens ingevuld worden.

Tarieven 2024 (prijswijzigingen voorbehouden). 

Praktijk dag kun je kiezen uit:

 • Digitale tachograaf
 • Lading zekeren
 • Communicatieve vaardigheden
 • Criminaliteitspreventie
 • Praktijk dag, met keuze uit:
 • HNR (Het Nieuwe Rijden)
 • Schade preventief
 • BBS (Behavior Based Safety)
 • Sociale Veiligheid en Omgaan met Agressie

Meer dan alleen Code 95

Bij Bruinsma kun je niet alleen terecht om jouw vrachtwagen rijbewijs of bus rijbewijs te halen, maar ook voor een BHV of VCA cursus.

BHV-cursus: veiligheid voorop

Tijdens de BHV-cursus bij Bruinsma Verkeersopleidingen staat veiligheid centraal. Deze 1-daagse EHBO-cursus wordt gegeven op onze locatie, waar kandidaten de benodigde vaardigheden leren om in noodsituaties adequaat te handelen. Na afronding ontvangen de deelnemers een waardevol BHV-certificaat.

VCA BASIS en VCA BASIS VOL: veilig werken op de bouwplaats

Voor iedereen die op een bouwplaats werkt, is de VCA BASIS cursus van essentieel belang. Deze dagcursus, die van 08:00 tot 16:00 uur duurt, biedt waardevolle kennis over veilig werken op de bouwplaats. Bovendien telt deze cursus mee voor de code 95 en mag samen met het examen (niet verplicht). Voor het kantoorpersoneel bieden wij de VCA BASIS VOL cursus aan, eveneens van 08:00 tot 16:00 uur. Deze cursus is een aanvulling op de VCA BASIS en telt ook mee voor de code 95 en moet samen met het examen.

Wil je zeker zijn van een veilige en professionele werkomgeving? Schrijf je vandaag nog in voor de BHV-cursus of een van onze VCA-cursussen. Neem contact op met Bruinsma Verkeersopleidingen voor meer informatie en plan direct je cursusdatum in!

Schrijf je in bij Bruinsma Verkeersopleidingen in Utrecht

Wil je meer weten over code 95, nascholing, het behalen of verlengen ervan? Schrijf je dan vandaag nog in bij Bruinsma Verkeersopleidingen. Onze professionele instructeurs staan voor je klaar om je te begeleiden bij het behalen en behouden van je vakbekwaamheid. Neem contact met ons op voor meer informatie of schrijf je direct in voor een cursus.

*Exclusief BTW en registratiekosten CCV