Particulier

Particulier

Aanhangerrijbewijs BE

Iedereen die in het bezit is van een autorijbewijs kan een aanhanger (e achter b rijbewijs) halen. Je hebt dit rijbewijs vaak nodig als je met een caravan, paardentrailer, aanhanger of trailer wil rijden.

Je hebt een aanhangerrijbewijs nodig als je een combinatie (auto + aanhanger) wilt gaan besturen waarvan de maximum toelaatbare massa (leeg gewicht + laadvermogen) opgeteld meer dan 3500kg bedraagt in geval van een aanhanger waarvan de maximum toelaatbare massa meer dan 750kg is.

Dagindeling:
Tijdens onze (halve) dagcursus ga je samen met onze instructeur de openbare weg op. Hij leert je veilig met de aanhanger door het verkeer te bewegen. Daarnaast zul je ook leren achteruit te rijden, achteruit te draaien, aan- en af te koppelen en leer je de kentekenpapieren van zowel de auto als de aanhanger te lezen.

De dag wordt afgesloten met een cbr examen. Aan het begin van het examen zal de examinator je enkele vragen stellen over de kentekenpapieren en wil hij zien of je goed kunt aankoppelen. Na een rit van ca. 35 minuten koppel je de aanhanger weer af en krijg je de uitslag. De volgende dag kun je op het gemeentehuis je aanhangerrijbewijs aanvragen.

Wacht niet langer, start vandaag nog met Aanhanger rijles bij Bruinsma Verkeersopleidingen! Boek jouw eerste rijles eenvoudig online! Begin vandaag nog aan je Aanhanger rijbewijs met een van onze scherp geprijsde pakketten! Nieuwsgierig hoeveel rijlessen je nodig hebt? Of wil je weten wat jouw rijopleiding ongeveer gaat kosten? Neem contact op voor meer informatie!

info

Meer info?

Neem contact met ons

aanhanger-icon

Aanmelden

Maak direct een afspraak