Particulier

Banner aanhanger

Particulier

Aanhangerrijbewijs BE

Iedereen die in het bezit is van een autorijbewijs kan een aanhanger (e achter b rijbewijs) halen. Je hebt dit rijbewijs vaak nodig als je met een caravan, paardentrailer, aanhanger of trailer wil rijden.

Je hebt een aanhangerrijbewijs nodig als je een combinatie (auto + aanhanger) wilt gaan besturen waarvan de maximum toelaatbare massa (leeg gewicht + laadvermogen) opgeteld meer dan 3500kg bedraagt in geval van een aanhanger waarvan de maximum toelaatbare massa meer dan 750kg is.

Dagindeling

Tijdens onze (halve) dagcursus ga je samen met onze instructeur de openbare weg op. Hij leert je veilig met de aanhanger door het verkeer te bewegen. Daarnaast zul je ook leren achteruit te rijden, achteruit te draaien, aan- en af te koppelen en leer je de kentekenpapieren van zowel de auto als de aanhanger te lezen.

De dag wordt afgesloten met een cbr examen. Aan het begin van het examen zal de examinator je enkele vragen stellen over de kentekenpapieren en wil hij zien of je goed kunt aankoppelen. Na een rit van ca. 35 minuten koppel je de aanhanger weer af en krijg je de uitslag. De volgende dag kun je op het gemeentehuis je aanhangerrijbewijs aanvragen.

Tarieven

Rijtest (verplicht voor gratis examengarantie) €69,00  
1/2 dagopleiding BE met aansluitend praktijkexamen €579,00
  • 4 rijlessen a 60 minuten en examenbegeleiding
  • CBR Leges
Dagopleding BE met aansluitend praktijk examen €779,00
  • 7 rijlessen a 60 minuten en examenbegeleiding
  • CBR Leges
Losse lesuren a 60 minuten €69,00  
Officieel praktijk herexamen €331,00
  • CBR Leges
  • Examen begeleiding

*Particulieren ontvangen ca. 15% korting i.v.m het niet kunnen verreken van de BTW.
Deze korting is al toegepast op bovenstaande prijzen. 

Tarieven 2024 (prijswijzigingen voorbehouden).  

Eenmalige kosten:

Bij inschrijving wordt eenmalig €29,50 aan administratie- en inschrijfkosten in rekening gebracht. Alle tarieven zijn incl. BTW. 

Wacht niet langer, start vandaag nog met Aanhanger rijles bij Bruinsma Verkeersopleidingen! Boek jouw eerste rijles eenvoudig online! Nieuwsgierig hoeveel rijlessen je nodig hebt? Neem contact op voor meer informatie!

aanhanger-icon

Aanmelden

Maak direct een afspraak

info

Meer info?

Neem contact met ons