Rijbewijs BE

Banner aanhanger zakelijk

Rijbewijs BE

Wil je graag met een zware aanhanger of caravan achter je auto rijden? Dan is het halen van je rijbewijs BE essentieel. Bij Bruinsma in Utrecht kun je terecht om je rijbewijs BE te halen binnen één dag.

Wat is het rijbewijs BE?

Het rijbewijs BE is een extra rijbewijs dat je nodig hebt om met een zware aanhanger of caravan achter je auto te rijden. Je hebt een aanhangerrijbewijs nodig als je een combinatie (auto + aanhanger) wilt gaan besturen waarvan de maximum toelaatbare massa (leeggewicht + laadvermogen) opgeteld meer dan 3500kg bedraagt of wanneer een aanhanger waarvan de maximum toelaatbare massa meer dan 750kg is.  Het reguliere autorijbewijs B is niet voldoende om met een zware aanhanger te rijden, daarom is het belangrijk om je “E” achter Rijbewijs B te halen.

Vereisten voor het rijbewijs BE

Om het rijbewijs BE te halen, zijn er enkele vereisten waaraan je moet voldoen. Ten eerste moet je in het bezit zijn van een geldig autorijbewijs (rijbewijs B). Daarnaast moet je de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt om het rijbewijs BE te mogen behalen.

Het praktijkexamen voor het rijbewijs BE

Het praktijkexamen voor het rijbewijs BE bestaat uit verschillende onderdelen om je rijvaardigheid en voertuigbeheersing te testen. Tijdens het examen zal je gevraagd worden om verschillende bijzondere manoeuvres uit te voeren, zoals achteruitrijden en parkeren met een zware aanhanger. Ook zal je beoordeeld worden op je verkeersinzicht en de manier waarop je reageert op verkeerssituaties. Lees hier meer over het CBR-examen voor het BE rijbewijs.

BE rijbewijs halen in 1 dag bij Bruinsma in Utrecht

Wacht niet langer, start vandaag nog met aanhanger rijles bij Bruinsma Verkeersopleidingen in Utrecht én haal binnen één of zelfs een halve dag jouw aanhanger rijbewijs! Meld je vandaag nog aan voor jouw aanhangerrijbewijs.

aanhanger-icon

Aanmelden

Maak direct een afspraak

info

Meer info?

Neem contact met ons