Aanhanger rijbewijs veel gestelde vragen

Banner aanhanger zakelijk

Aanhanger rijbewijs veel gestelde vragen

Hieronder vind je alle veel gestelde vragen voor het halen van je BE rijbewijs. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met Bruinsma.

Om je rijbewijs BE te halen, dien je een speciaal praktijkexamen af te leggen bij het CBR. Hierbij wordt je rijvaardigheid met een aanhanger getest. Voordat je dit praktijkexamen kunt afleggen, moet je in het bezit zijn van een geldig autorijbewijs (rijbewijs B). Je haalt namelijk eigenlijk alleen de ‘E’ achter je rijbewijs B.

Het is per persoon verschillend hoeveel rijlessen je nodig hebt voor het behalen van je E achter B aanhanger rijbewijs. Bij Bruinsma bieden we daarom twee verschillende dagopleidingen aan:

-Halve dagopleiding BE rijbewijs: inclusief 4 rijlessen van 60 minuten, examenbegeleiding en CBR-examen.
-Eén dagopleiding BE rijbewijs: inclusief 7 rijlessen van 60 minuten, examenbegeleiding en CBR-examen.

Benieuwd naar de indeling van de dagopleiding voor een aanhanger rijbewijs bij Bruinsma in Utrecht? Bekijk hier de lesmethode.

Een aanhanger rijbewijs (rijbewijs BE) is verplicht in de volgende situaties:

Wanneer de combinatie van het lege gewicht van het voertuig (auto) en het maximale gewicht van de aanhanger (incl. laadvermogen) meer dan 3.500 kg bedraagt, heb je een rijbewijs BE nodig.

Als het lege gewicht van de aanhanger + het laadvermogen meer is dan 750 kg, dan heb je een aanhanger rijbewijs nodig.

Wat kost aanhanger rijbewijs in 1 dag?

Bij Bruinsma Verkeersopleidingen in Utrecht haal jij je aanhanger rijbewijs BE in één dag of zelfs een halve dag. Zie hieronder de tarieven voor particulier.

1/2 dagopleiding BE met aansluitend praktijkexamen €579,00
  • 4 rijlesses à 60 minuten en examenbegeleiding
  • CBR Leges
Dagopleiding BE met aansluitend praktijkexamen €779,00
  • 7 rijlessen à 60 minuten en examenbegeleiding
  • CBR Leges

Bekijk hier alle pakketten en tarieven van het halen van je aanhangerrijbewijs bij Bruinsma.

Om het aanhanger rijbewijs te halen, zijn er enkele vereisten waar je aan moet voldoen. Allereerst moet je in het bezit zijn van een geldig autorijbewijs (rijbewijs B). Daarnaast moet je de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt om het aanhanger rijbewijs te mogen behalen. Om het rijbewijs BE te bemachtigen moet je alleen nog slagen voor het CBR-praktijkexamen.

Met het BE rijbewijs mag je een aanhanger trekken van zwaarder dan 750 kg óf wanneer het leeggewicht en het laadvermogen van de auto en aanhanger boven de 3.500 kg komt. Dit zijn bijvoorbeeld bagagewagens, paardentrailers en caravans.

Met je autorijbewijs (rijbewijs B) mag je een aanhanger trekken van maximaal 750kg óf een maximumgewicht van de aanhanger en auto samen van maximaal 3500kg.

Wacht niet langer, start vandaag nog met aanhanger rijles bij Bruinsma Verkeersopleidingen in Utrecht én haal binnen één of zelfs een halve dag jouw aanhanger rijbewijs! Meld je vandaag nog aan voor jouw aanhangerrijbewijs.

aanhanger-icon

Aanmelden

Maak direct een afspraak

info

Meer info?

Neem contact met ons