Praktijkexamen auto

Banner auto

Praktijkexamen auto

Het praktijkexamen auto is de laatste en belangrijkste stap om je rijbewijs B te behalen. Ben je minimaal 17 jaar en ben je geslaagd voor je auto theorie? Dan mag je het praktijkexamen afleggen. Bij Bruinsma Verkeersopleidingen helpen wij jou graag bij het voorbereiden op dit examen. Zodat ook jij de vrijheid kan ervaren van een autorijbewijs.

Hoe gaat het praktijkexamen auto?

Het praktijkexamen voor je autorijbewijs bij het CBR duurt in totaal ongeveer 55 minuten, in totaal ben je ongeveer 35 tot 45 minuten aan het rijden. Het examen bestaat uit verschillende onderdelen die zijn verdeeld in drie examenonderdelen: voertuigbediening en voertuigbeheersing, verkeersdeelneming en bijzondere verrichtingen. Er wordt getoetst of je de auto op de juiste manier bedient, zelfstandig en veilig kan deelnemen aan het verkeer én bijzondere verrichtingen kan uitvoeren. Bijzondere verrichtingen zoals het uitvoeren van een parkeeropdracht, keren op de weg, het uitvoeren van een hellingproef of het befaamde fileparkeren.

Praktijkexamen auto kosten

Een CBR-praktijkexamen auto kost €325,-. Wanneer je een startpakket brons bij ons afneemt krijg je 15 klokuren rijles en 1 praktijkexamen voor slechts €1.225,-. Ben je student? Dan krijg je op vertoning van je studentenpas nog eens 7,5% korting.

Haal je autorijbewijs bij Bruinsma

Wacht niet langer, start vandaag nog met autorijles bij Bruinsma Verkeersopleidingen! Boek jouw eerste rijles eenvoudig online. Begin vandaag nog aan je autorijbewijs met een van onze scherp geprijsde pakketten! Nieuwsgierig hoeveel rijlessen je nodig hebt? Of heb je andere vragen? Neem contact op voor meer informatie.

auto-icon

Aanmelden

Maak direct een afspraak

info

Meer info?

Neem contact met ons