Rijbewijs B

Banner rijbewijs B

Rijbewijs B

Kun je niet wachten om zelf achter het stuur plaats te nemen en in een auto rond te kunnen toeren? Met een Rijbewijs B op zak kan dat! Dit roze pasje geeft je de bevoegdheid om in een auto te rijden en laat zien dat je over voldoende kennis en vaardigheden beschikt om veilig deel te nemen aan het verkeer. Maar de mogelijkheden van een Rijbewijs B stoppen hier nog niet, je kunt er veel meer mee!

Wat mag ik rijden met een rijbewijs B?

Wanneer je in het bezit bent van je Rijbewijs B, mag je naast een personenauto ook met een bromfiets of scooter de weg op. Dit geldt ook voor bestelauto’s en busjes van maximaal 3.500 Kg en met maximaal 8 zitplaatsen (exclusief die van de bestuurder). Tot slot mag je met je Rijbewijs B met een aanhanger of oplegger van maximaal 750 Kg rijden. Let er wel op dat het gewicht van de auto en de aanhanger samen niet meer dan 3.500 Kg mag zijn. Met je Rijbewijs B kun je dus meer dan alleen autorijden. Wil je ons beter leren kennen? Kies dan voor de gratis rijtest!

Hoe behaal ik mijn rijbewijs B?

Om je Rijbewijs B te behalen moet je minimaal 17 jaar zijn en geslaagd zijn voor zowel het auto theorie-examen als het praktijkexamen. Door het volgen van voldoende rijlessen, dit aantal verschilt per persoon, word je helemaal klaargestoomd voor het CBR-praktijkexamen. Ben je geslaagd? Dan kun je je Rijbewijs B aanvragen bij het gemeentehuis. Bij Bruinsma zijn er verschillende mogelijkheden om je Rijbewijs B te halen. Zo bieden wij diverse rijlespakketten en manieren om je autotheorie te leren.

Wat kost een rijopleiding voor rijbewijs B?

De kosten van een rijopleiding voor het rijbewijs B zijn afhankelijk van het aantal benodigde lessen. Een starterspakket brons inclusief 15 klokuren rijles en 1 praktijkexamen heb je al voor €1.225,-. Dit is uit te breiden met losse rijlessen. Ben je nog student? Dan krijg je op vertoon van je studentenpas nog eens 7,5% korting op je startpakket! Benieuwd naar onze overige tarieven? Bekijk hier de pakketten en tarieven voor het halen van een autorijbewijs.

Rijbewijs B halen bij Bruinsma

Wacht niet langer, start vandaag nog met autorijles bij Bruinsma Verkeersopleidingen! Boek jouw eerste rijles eenvoudig online. Begin vandaag nog aan je autorijbewijs met een van onze scherp geprijsde pakketten! Nieuwsgierig hoeveel rijlessen je nodig hebt? Of wil je weten wat jouw rijopleiding ongeveer gaat kosten? Neem contact op voor meer informatie!

auto-icon

Aanmelden

Maak direct een afspraak

info

Meer info?

Neem contact met ons