Theorie-examen auto

Header-theorie-3

Theorie-examen auto

Het autorijbewijs theorie-examen is een examen waarbij je kennis wordt getoetst op het gebied van verkeersregels, verkeersinzicht en gevaarherkenning. Het examen wordt afgenomen door het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) en duurt in totaal 45 minuten.

Het examen bestaat uit drie onderdelen: 25 vragen over gevaarherkenning, 12 vragen over verkeersregels en 28 vragen over verkeersinzicht. Om te slagen voor het examen moet je minimaal 13 vragen over gevaarherkenning, 10 vragen over verkeersregels/kennis en 25 vragen over verkeersinzicht goed beantwoorden.

Hoeveel fouten mag je hebben bij theorie-examen auto?

Het theorie-examen bestaat uit drie onderdelen, voor elk onderdeel verschilt het hoeveel fouten je mag hebben.

  • Gevaarherkenning: maximaal 12 fouten
  • Verkeersregels/kennis: maximaal 2 fouten
  • Verkeersinzicht: maximaal 3 fouten

Wat kun je verwachten op de dag van het auto theorie-examen?

Op de dag van het examen meld je je bij het CBR met een geldig identiteitsbewijs. Na een identiteitscontrole kun je plaatsnemen achter de computer en begint het examen. Je krijgt eerst 25 vragen over gevaarherkenning, daarna volgen 12 vragen over verkeersregels/kennis en tot slot 28 vragen over verkeersinzicht. Je hebt in totaal 30 minuten de tijd om het examen af te ronden. Na afloop krijg je direct de uitslag te zien.

Hoe haal jij je auto theorie-examen?

Er zijn verschillende manieren om je theoriecertificaat te halen. Je kunt ervoor kiezen om een regulier theorie-examen te doen, een verlengd theorie-examen of een individueel theorie-examen. Lees hieronder wat de verschillende opties inhouden.

Een regulier auto theorie-examen

Bij een regulier examen krijg je een eigen tablet toegewezen waarop je het examen maakt. Na het invullen van je antwoord kun je door naar de volgende vraag waardoor het examen tegenwoordig nog maar 30 minuten duurt.

Een verlengd auto theorie-examen

Een verlengd examen geeft je 15 minuten extra de tijd om het examen te maken, je krijgt oordopjes en de vragen worden voorgelezen.

Een individueel auto theorie-examen

Als je een individueel examen aanvraagt doe je je examen in een aparte ruimte met een medewerker van het CBR, maar zijn de examenvragen en de wijze waarop ze gesteld worden hetzelfde als bij een regulier examen. Bij de verkeersvragen zal de medewerker van het CBR handmatig naar de volgende vraag gaan. Dit geeft je de mogelijkheid om toelichting bij onduidelijkheden te vragen. Dit examen wordt vooral afgenomen door leerlingen met dyslexie of leerlingen die moeite hebben met het begrijpend lezen.

Voorbereiden op het auto theorie-examen

We raden aan om meerdere oefenexamens te maken, zodat je kunt wennen aan de vraagstelling en de tijdsdruk van het examen. Goed voorbereid je theorie-examen in? Hier koop je (eenvoudig en snel) online een theorieproduct naar keuze. Veel succes met oefenen!

Haal je autorijbewijs bij Bruinsma

Wacht niet langer, start vandaag nog met autorijles bij Bruinsma Verkeersopleidingen! Jij bepaalt jouw traject, ga je voor een spoedcursus of alles op jouw tempo? Boek jouw proefles eenvoudig online. Begin vandaag nog aan je autorijbewijs met een van onze scherp geprijsde pakketten. Nieuwsgierig hoeveel rijlessen je nodig hebt? Of heb je nog andere vragen? Check onze veel gestelde vragen óf neem contact met ons op.

auto-icon

Aanmelden

Maak direct een afspraak

info

Meer info?

Neem contact met ons