Veelgestelde vragen autorijbewijs

Banner spoedcurcus

Veelgestelde vragen autorijbewijs

Hieronder vind je alle veel gestelde vragen voor het halen van je autorijbewijs. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met Bruinsma.

Het is per persoon verschillende hoeveel lessen je nodig hebt om succesvol het praktijkexamen af te leggen. Wij raden het aan om een gratis proefles in te plannen. Na deze les geeft de instructeur een advies over het verwachte aantal rijlessen dat je nodig hebt. Zo les je nooit te veel of te weinig. Gemiddeld gezien heeft iemand tussen de 45 en 55 rijlessen nodig om aan het praktijkexamen deel te nemen. Daarnaast kun je bij ons zelf je rijlespakket samenstellen!

Een CBR-praktijkexamen auto kost €325,-. Wanneer je een startpakket brons bij ons afneemt krijg je 15 klokuren rijles en 1 praktijkexamen voor slechts €1.225,-. Ben je student? Dan krijg je op vertoning van je studentenpas nog eens 7,5% korting. Bekijk hier onze autorijles pakketten en tarieven.

We raden aan om meerdere oefenexamens te maken, zodat je kunt wennen aan de vraagstelling en de tijdsdruk van het examen. Daarnaast is het verstandig om een theorieboek aan te schaffen en deze goed te leren. Goed voorbereid je theorie-examen in? Hier koop je (eenvoudig en snel) online een theorieproduct naar keuze. Theorieboeken, examentraining, oefenvragen of oefenexamens, materiaal genoeg om te oefenen. Heel veel succes!

Je theorie-examen is anderhalf jaar geldig. Binnen deze periode moet je jouw praktijkexamen hebben gehaald, anders moet je opnieuw je theorie-examen afleggen.

Het aantal personen dat je mag vervoeren met een rijbewijs B is maximaal 8 exclusief de bestuurder.

Nee, je hoeft je theorie-examen niet te halen voordat je rijlessen kunt volgen. Echter raden wij het wel aan voordat je begint met rijlessen, omdat je tijdens de rijlessen al veel praktische kennis moet toepassen. Hierbij is het voor je eigen zekerheid fijn om de verkeersregels en -borden te kennen.

Vanaf 16,5 jaar mag je beginnen met autorijles, het praktijkexamen mag je vanaf 17 jaar uitvoeren.

Bruinsma werkt met rijlespakketten die je zelf samenstelt. Een losse rijles kost €65,-. Een 5 lessenpakket kost €320,- en een 10 lessenpakket €630,-. Een starterspakket brons kost bij Bruinsma slechts €1.225,-, dit is inclusief 15 klokuren rijles en één praktijkexamen (t.w.v. €325,-). Alle rijlessen worden in blokken van 120 minuten gegeven. Bekijk hier onze autorijles pakketten en tarieven.

Hoeveel een autorijbewijs kost, ligt eraan hoeveel lessen je nodig hebt om je praktijkexamen af te leggen. Maar het ligt er natuurlijk ook aan hoe vaak je over je theorie- en praktijkexamen doet om te slagen. Een theorie-examen kost €51,50 per keer, wanneer je genoeg hebt aan ons starterspakket brons van €1.225 (inclusief 15 klokuren rijles en één praktijkexamen) én in een keer slaagt kost jouw rijbewijs je €1.276,50. Wil je weten hoeveel lessen je ongeveer nodig zult hebben? Plan dan een gratis proefles in, onze instructeur geeft je dan advies over het verwachte aantal rijlessen dat je nodig hebt. Bekijk hier onze autorijles pakketten en tarieven.

Wanneer je in het bezit bent van je Rijbewijs B, mag je naast een personenauto ook met een bromfiets of scooter de weg op. Dit geldt ook voor bestelauto’s en busjes van maximaal 3.500 Kg en met maximaal 8 zitplaatsen (exclusief die van de bestuurder). Tot slot mag je met je Rijbewijs B met een aanhanger of oplegger van maximaal 750 Kg rijden. Let er wel op dat het gewicht van de auto en de aanhanger samen niet meer dan 3.500 Kg mag zijn.

Je hebt een geldig identiteitsbewijs en een geldige gezondheidsverklaring nodig om je autorijbewijs te halen.

Voor het behalen van je autorijbewijs (B) moet je geslaagd zijn voor je theorie-examen en praktijkexamen bij het CBR.

auto-icon

Aanmelden

Maak direct een afspraak

info

Meer info?

Neem contact met ons