CBR-examen motor

Banner leer middelen

CBR-examen motor

Als je het motorrijbewijs wilt halen, dan moet je ook een CBR-examen afleggen. Het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) is verantwoordelijk voor het afnemen van de examens. Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op het CBR-examen, zodat je met vertrouwen de weg op kunt na het behalen van het motorrijbewijs.

Het motorrijbewijs CBR-examen

Het motorrijbewijs CBR-examen bestaat uit twee onderdelen: het AVB (Algemene Voertuigbeheersing) examen en het AVD (Algemene Verkeersdeelname) examen. Het AVB-examen wordt afgelegd op een afgesloten terrein en hierbij wordt getoetst of je de motor beheerst. Bij het AVD-examen wordt je rijvaardigheid in het verkeer getoetst.

Het AVB-examen: voertuigbeheersing

Voordat je motorrijlessen op de weg gaat volgen, is het noodzakelijk om goed om te kunnen gaan met een motor. Het voertuigbeheersing examen wordt afgenomen op ons eigen oefenterrein. Bij het AVB-examen moet je diverse manoeuvres uitvoeren op de motor. Tijdens het AVB-examen moet je onder andere een slalom, achtje, remproef en uitwijkoefening uitvoeren.

Het AVD-examen: verkeersdeelname

Na je voertuigbeheersing en theorie-examen, ben je klaar om de weg op te gaan. Tijdens het verkeersdeelname examen wordt je rijvaardigheid in het verkeer getoetst. De examinator zal je beoordelen op je verkeersinzicht, je kijkgedrag, je plaats op de weg en je snelheid. Het is belangrijk om tijdens het AVD-examen rustig te blijven en goed te anticiperen op het verkeer. Voor het AVD-examen kopen wij vooraf examens in. Zo weet je dus direct na je aanmelding wanneer je lessen en examens zijn. Deze zullen altijd plaatsvinden in het Utrechts examengebied.

Hoe bereid je je voor op het motorrijbewijs CBR-examen?

Om je optimaal voor te bereiden op het motorrijbewijs CBR-examen is het belangrijk om voldoende rijlessen te volgen. Bij Bruinsma Verkeersopleidingen bieden we diverse rijopleidingen aan voor het behalen van het motorrijbewijs. Zo kun je kiezen voor een reguliere rijopleiding, waarbij je lessen volgt in je eigen tempo. Ook bieden we een motor spoedcursus aan, waarbij je in korte tijd intensief wordt opgeleid voor het motorrijbewijs. Daarnaast kun je kiezen voor een opfriscursus, als je al in het bezit bent van het motorrijbewijs maar langere tijd niet hebt gereden.

Haal jouw motorrijbewijs bij Bruinsma al vanaf €1.067

Profiteer tijdelijk van onze speciale seizoenaanbieding en haal je motorrijbewijs al vanaf €1.067. In dit pakket zit het volgende inbegrepen:

  • 8 uur rijles voertuigbeheersing op eigen terrein
  • Examen voertuigbeheersing op eigen terrein (elke week mogelijk)
  • 6 uur rijles verkeersdeelneming
  • Examen verkeersdeelneming

Check de motorrijbewijs pakketten en tarieven voor meer informatie of neem contact met ons op.

motor

Try the bike

Maak direct een afspraak

info

Meer info?

Neem contact met ons