Motor theorie-examen

Banner theorie

Motor theorie-examen

Het motor theorie-examen duurt in totaal 30 minuten en bestaat uit 50 vragen. Om te slagen moet je minimaal 44 vragen goed beantwoorden. Het examen kan bestaan uit verschillende soorten vragen; sleepvraag, invulvraag, hotspotvraag, ja/nee vraag of meerkeuzevraag. Bekijk hier de uitleg van de verschillende vraagsoorten van het theorie-examen. Het is belangrijk om tijdens het examen rustig te blijven en de vragen goed te lezen. Neem de tijd om na te denken en laat je niet afleiden door andere kandidaten in de examenruimte. Ben je geslaagd? Dan is je uitslag 1,5 jaar geldig.

Bij Bruinsma raden we aan om na het behalen van je theoriecertificaat zo snel mogelijk te starten met de motorrijlessen. Zo zit de stof nog vers in je geheugen en kun je zonder problemen beginnen aan je praktijklessen en -examens.

Wat kun je verwachten op de dag van het motor theorie-examen?

Op de dag van het motor theorie-examen moet je op tijd aanwezig zijn op het CBR-examencentrum. Hier wordt je identiteit gecontroleerd met je ID-kaart of paspoort en kun je je spullen opbergen in een kluisje. Vervolgens krijg je uitleg over het examen en mag je plaatsnemen achter een computer. Het examen begint zodra je de computer start, dan heb je 30 minuten de tijd om alle vragen te beantwoorden. Na afloop van het examen krijg je direct de uitslag te zien.

Voorbereiden op het motor theorie-examen

We raden aan om meerdere oefenexamens te maken, zodat je kunt wennen aan de vraagstelling en de tijdsdruk van het examen. Goed voorbereid je theorie-examen in? Hier koop je (eenvoudig en snel) online een theorieproduct naar keuze. Theorieboeken, examentraining, oefenvragen of oefenexamens, materiaal genoeg om te oefenen. Heel veel succes!

Haal je motorrijbewijs bij Bruinsma

Wacht niet langer, start vandaag nog met motorrijles bij Bruinsma Verkeersopleidingen! Boek jouw eerste rijles eenvoudig online en begin vandaag nog aan je motorrijbewijs met een van onze scherp geprijsde pakketten. Nieuwsgierig hoeveel rijlessen je nodig hebt? Of heb je een andere vraag? Neem contact op voor meer informatie!

motor

Try the bike

Maak direct een afspraak

info

Meer info?

Neem contact met ons