Scooter theorie

Banner theorie

Scooter theorie

Theoriecertificaat

Voordat je mag deelnemen aan een praktijkdag moet je in het bezit zijn van zowel een geldig theoriecertificaat als een geldig identificatiebewijs. Dit kan een paspoort of id-kaart zijn. Kopietjes worden niet geaccepteerd door het cbr. Ben je je legitimatiebewijs kwijt, is deze verlopen, kapot of heb je er geen één? Dan is het noodzaak deze aan te vragen bij het gemeentehuis.

THEORIE SCOOTERRIJBEWIJS

Het theorie examen bestaat uit 50 vragen. Van deze 50 vragen mag je er 6 fout beantwoorden. Heb je er 7 of meer fout? Helaas moet je het dan nogmaals proberen.

Voor het examen word je verwacht bij het CBR. De meeste examens plannen wij bij het CBR in Utrecht aan de Mississippidreef 151 (Overvecht, Vechtsebanen). Het kan uiteraard ook zijn dat we uit moeten wijken naar een andere locatie. Denk hierbij aan Leusden, Schelluinen of Amsterdam. Uiteraard gaat dit altijd in overleg met jou.

HET LEREN VAN HET SCOOTER THEORIE-EXAMEN

Er zijn 3 verschillende manieren om je theorie-examen af te leggen: het reguliere theorie-examen, het verlengde theorie examen en een individueel theorie-examen.

Kies je voor zelfstudie dan zijn er verschillende manieren om je scootertheorie te leren. Zo kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van een theorieboek, CD-ROM, een online cursus of online oefenexamens. Kijk vooral even in onze webshop voor de verschillende mogelijkheden.

WAT IS EEN REGULIER THEORIE-EXAMEN?

Bij een regulier theorie-examen krijg je een eigen tablet toegewezen waarop je je theorie-examen maakt. Na het invullen van je antwoord kun je door naar de volgende vraag waardoor het examen tegenwoordig nog maar maximaal 30 minuten duurt.

WAT IS EEN VERLENGD THEORIE-EXAMEN?

Een verlengd theorie-examen geeft je 15 minuten extra de tijd om je theorie-examen te maken. Tevens kun je bij aanvang van het verlengde theorie-examen ook om oordopjes vragen. De examenvragen worden dan voorgelezen.

WAT IS EEN INDIVIDUEEL THEORIE-EXAMEN?

Als je een individueel theorie-examen aanvraagt dan zit je niet meer in de grote theoriezaal maar doe je je examen in een apart kamertje met een medewerker van de CBR. De examenvragen en de wijze waarop ze gesteld worden zijn hetzelfde als bij een regulier theorie-examen. Bij de verkeersvragen zal de medewerker van het CBR handmatig naar de volgende vraag gaan. Dit geeft je de mogelijkheid om toelichting bij onduidelijkheden te vragen. Dit examen wordt vooral afgenomen door leerlingen met dyslexie of leerlingen die moeite hebben met het begrijpend lezen.

Wacht niet langer, start vandaag nog met Scooter rijles bij Bruinsma Verkeersopleidingen! Wil je weten wat jouw rijopleiding ongeveer gaat kosten, of heb je nog andere vragen? Neem contact op voor meer informatie!

scooter-icon

Aanmelden

Maak direct een afspraak

info

Meer info?

Neem contact met ons