Scooter rijbewijs theorie

Banner theorie

Scooter rijbewijs theorie

Voordat je bij Bruinsma in één dag je scooter rijbewijs kunt halen, is het noodzakelijk dat je geslaagd bent voor je theorie-examen! Maar vanaf welke kleeftijd mag je jouw theorie-examen afleggen en hoe zit dit examen precies in elkaar? Wij leggen het je uit!

Vanaf welke leeftijd mag Ik mijn theorie-examen doen voor het scooterrijbewijs?

Voor het scooter rijbewijs theorie-examen geldt een minimumleeftijd van 15,5 jaar. Vanaf deze leeftijd kun je je inschrijven voor het examen en beginnen met je voorbereiding. Het is belangrijk om te weten dat je eerst het theorie-examen succesvol moet afronden voordat je het praktijkexamen mag afleggen.

Hoe steekt het scooter rijbewijs theorie-examen in elkaar?

Het theorie-examen duurt 30 minuten. Wanneer je ervoor kiest om theorie-examen met extra tijd of een individueel begeleid examen af te leggen, krijg je 45 minuten de tijd.

Wat is een regulier theorie-examen?

Bij een regulier theorie-examen krijg je een eigen tablet toegewezen waarop je je theorie-examen maakt. Na het invullen van je antwoord kun je door naar de volgende vraag waardoor het examen tegenwoordig nog maar maximaal 30 minuten duurt.

Wat is een verlengd theorie-examen?

Een verlengd theorie-examen geeft je 15 minuten extra de tijd om je theorie-examen te maken. Tevens kun je bij aanvang van het verlengde theorie-examen ook om oordopjes vragen. De examenvragen worden dan voorgelezen.

Wat is een individueel theorie-examen?

Als je een individueel theorie-examen aanvraagt dan zit je niet meer in de grote theoriezaal maar doe je je examen in een apart kamertje met een medewerker van de CBR. De examenvragen en de wijze waarop ze gesteld worden zijn hetzelfde als bij een regulier theorie-examen. Bij de verkeersvragen zal de medewerker van het CBR handmatig naar de volgende vraag gaan. Dit geeft je de mogelijkheid om toelichting bij onduidelijkheden te vragen. Dit examen wordt vooral afgenomen door leerlingen met dyslexie of leerlingen die moeite hebben met het begrijpend lezen.

Welke vragen kan ik verwachten tijdens het theorie-examen?

 Het scooter rijbewijs theorie-examen bestaat uit verschillende onderdelen om je kennis van verkeersregels en verkeerssituaties te testen. Dit kunnen de volgende soort vragen zijn;

  • de sleepvraag;
  • de single-sleepvraag;
  • de invulvraag;
  • de hotspotvraag;
  • de ja/nee-vraag;
  • de meerkeuzevraag.

Benieuwd hoe elke vraag er precies uitziet? Bekijk hier een voorbeeld van het CBR.

Voor het examen word je verwacht bij het CBR. De meeste examens plannen wij bij het CBR in Utrecht aan de Mississippidreef 151 (Overvecht, Vechtsebanen). Het kan uiteraard ook zijn dat we uit moeten wijken naar een andere locatie. Denk hierbij aan Leusden, Schelluinen of Amsterdam. Uiteraard gaat dit altijd in overleg met jou.

Hoeveel fouten mag ik hebben bij het theorie-examen?

Het theorie-examen voor de bromfiets/scooter bestaat uit 50 vragen. Daarnaast krijg je aan het begin 2 testvragen om te oefenen en te ervaren hoe je te werk gaat. Van deze 50 vragen mag je 6 fout beantwoorden. Heb je er 7 of meer fout? Helaas moet je het dan nogmaals proberen.

Haal je scooter rijbewijs bij Bruinsma in Utrecht

Wil jij ook genieten van de vrijheid en flexibiliteit van een scooter? Neem vandaag nog contact op met Bruinsma, plan je eerste proefles en haal je scooter rijbewijs in één dag. Schrijf je in en start je avontuur op de weg!

scooter-icon

Aanmelden

Maak direct een afspraak

info

Meer info?

Neem contact met ons