C Rijbewijs

Banner c rijbewijs

Vrachtwagen rijbewijs C

Ben je geïnteresseerd in het besturen van vrachtwagens en wil je je vrachtauto rijbewijs (C-rijbewijs) halen? Bij Bruinsma Verkeersopleidingen helpen we je graag op weg naar een succesvolle carrière als vrachtwagenchauffeur. Met onze professionele rijlessen en begeleiding zorgen we ervoor dat je klaar bent om de weg op te gaan met een vrachtauto. Lees verder om meer te weten te komen over het behalen van je rijbewijs C en alle aspecten die daarbij komen kijken.

Wat is rijbewijs C?

Het rijbewijs C is het officiële rijbewijs dat vereist is om vrachtwagens te besturen. Met dit rijbewijs mag je voertuigen besturen die zwaarder zijn dan 3.500 kg, inclusief vrachtwagens met aanhangers. Het behalen van je C-rijbewijs opent de deuren naar diverse mogelijkheden binnen de transportsector en bied je een waardevolle vaardigheid voor je carrière.

Let op! Met het C rijbewijs mag je geen beroepsmatig vervoer verrichten. Wil je binnen de EU beroepsmatig een vrachtauto besturen of buschauffeur zijn, dan moet je een geldige code 95 op je rijbewijs hebben staan.

Vrachtwagen Rijbewijs C halen - Wat zijn de vereisten?

Om je vrachtwagen rijbewijs C te halen, zijn er enkele vereisten waar je aan moet voldoen.

  1. Allereerst moet je in het bezit zijn van een geldig autorijbewijs (B-rijbewijs).
  2. Daarnaast dien je medisch geschikt te zijn, wat betekent dat je een medische keuring moet ondergaan om te voldoen aan de eisen van het CBR.
  3. Wanneer je het C rijbewijs zonder code 95 aanvraagt is de minimumleeftijd 21 jaar. Voor het aanvragen van een C rijbewijs met code 95 is de minimumleeftijd 18 jaar.

Medische keuring voor Rijbewijs C

Veiligheid staat altijd voorop bij het besturen van een vrachtwagen. Daarom is een medische keuring vereist voordat je het praktijkexamen voor je C-rijbewijs kunt aanvragen. Hiervoor een is een gezondheidsverklaring vereist en een medische keuring door een bedrijfsarts of gecertificeerde arbodienst. Bruinsma biedt elke 2 weken de gelegenheid om je door een gecertificeerde keuringsarts te laten keuren. Tijdens de keuring worden je gezondheid en geschiktheid beoordeeld om een vrachtwagen te besturen. Het is belangrijk om te voldoen aan de medische eisen om ervoor te zorgen dat je veilig de weg op kunt en geen risico vormt voor jezelf en andere weggebruikers. Wanneer je bent goedgekeurd, krijg je een verklaring van geschiktheid. Deze wordt naar het RDW gestuurd en is 1 jaar geldig.

Vrachtwagen rijbewijs C – wat moet ik halen?

Na de medische keuring kan je starten met het theorie- en praktijkgedeelte van je C-rijbewijs.

Theorie

Iedere maand starten wij met nieuwe theoriecursussen voor het vrachtwagenrijbewijs waarbij je als kandidaat of werkgever kunt kiezen om deze in de avond of overdag te gaan volgen. De vrachtauto praktijkopleiding wordt ook in overleg ingepland. Je wordt door onze instructeurs optimaal voorbereidt op de examens.

  • Module 1: voordat je praktijkexamen mag doen, moet je hiervan in het bezit zijn
  • Module 2 en 3: alleen voor vakbekwaamheid

Praktijk

Bij Bruinsma begin je met een rijtest, zo kunnen wij een opleiding op maat adviseren en doen wij een inschatting hoeveel rijlessen je nodig hebt om je C-rijbewijs te behalen.

  • Praktijkexamen
  • Toets besloten terrein
  • Toets vakbekwaamheid

Haal je vrachtwagen rijbewijs bij Bruinsma in Utrecht

Wacht niet langer, start vandaag nog met je Transport Rijbewijs bij Bruinsma Verkeersopleidingen! Begin vandaag nog aan je Transport rijbewijs met een van onze scherp geprijsde prijzen! Nieuwsgierig hoeveel rijlessen je nodig hebt? Of wil je weten wat jouw rijopleiding ongeveer gaat kosten? Neem contact op voor meer informatie!

bus

Aanmelden

Maak direct een afspraak

info

Meer info?

Neem contact met ons