C1 Beroepsmatig

Banner c1 beroepsmatig

Vrachtwagen rijbewijs C1

Wil je graag lichte vrachtwagens besturen en ben je op zoek naar informatie over het C1 rijbewijs? Bij Bruinsma Verkeersopleidingen helpen we je graag op weg naar het behalen van je C1 rijbewijs.

Let op! Met het C1 rijbewijs mag je geen beroepsmatig vervoer verrichten. Wil je binnen de EU beroepsmatig een vrachtauto besturen of buschauffeur zijn, dan moet je een geldige code 95 op je C1 rijbewijs hebben staan.

Wat is het C1 Rijbewijs?

Het C1 rijbewijs stelt je in staat om lichte vrachtwagens te besturen. Met een C1 rijbewijs mag je voertuigen vanaf 3.500 tot 7.500 kilogram besturen. C1 rijbewijs biedt verschillende mogelijkheden, zowel voor professionele doeleinden als voor persoonlijk gebruik.

Wanneer je beroepsmatig een C1 categorie auto wil besturen, heb je daarnaast ook je vakbekwaamheid nodig. Naast je praktijkopleiding betekent het in dat geval ook dat je 3 theoretische examens positief moet afronden, maar ook de Praktische Toets en de Toets Besloten Terrein.

C1 Rijbewijs Halen

Bij Bruinsma Verkeersopleidingen in Utrecht hebben we een uitgebreid opleidingsprogramma om je te helpen je C1 rijbewijs te halen. Onze ervaren instructeurs begeleiden je tijdens het hele proces, van de theorielessen tot de praktijktraining. We zorgen ervoor dat je alle benodigde kennis en vaardigheden ontwikkelt om veilig en zelfverzekerd de weg op te gaan met een lichte vrachtwagen.

Vereisten voor het C1 Rijbewijs

Om je C1 rijbewijs te behalen, moet je voldoen aan bepaalde vereisten:

  • Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn;
  • Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs B;
  • Je moet medisch goedgekeurd worden;
  • Je moet zowel een theorie- als praktijkexamen succesvol afronden.

Medische keuring voor het C1 rijbewijs

Omdat je een groot rijbewijs wil halen, is een medische keuring en een gezondheidsverklaring wettelijk verplicht. Bruinsma biedt elke 2 weken de gelegenheid om je door een gecertificeerde keuringsarts te laten keuren.

C1 rijbewijs halen: welke examens moet ik afleggen?

Voor het behalen van het C1 rijbewijs dien je eerst de benodigde theoretische kennis op te doen.

Theorie

  • Module 1: is verplicht om je C1 rijbewijs te halen.
  • Module 2 en 3 zijn alleen voor vakbekwaamheid nodig.

Voordat je praktijkexamen mag doen, moet je minimaal in het bezit zijn van Module 1 van de theorie.

Praktijk

  • Rijopleiding C1 in 1 dag of 2 dagdelen
  • Praktijkexamen
  • Toets Besloten Terrein en Praktische Toets voor je vakbekwaamheid.

Schrijf je vandaag nog in voor onze C1 Rijopleiding

Wil je je C1 rijbewijs halen en aan de slag gaan als bestuurder van een lichte vrachtwagen? Schrijf je vandaag nog in voor onze C1 rijopleiding bij Bruinsma Verkeersopleidingen in Utrecht. Onze professionele instructeurs en moderne lesvoertuigen staan voor je klaar om je te begeleiden tijdens het leerproces. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of schrijf je direct in voor het C1 rijbewijs.

bus

Aanmelden

Maak direct een afspraak

info

Meer info?

Neem contact met ons