Vrachtwagen CE rijbewijs

Banner ce rijbewijs

Vrachtwagen CE rijbewijs

Chauffeurs die met de combinatie vrachtwagen met aanhanger of trekker met oplegger willen rijden, moeten naast de Code95 ook het rijbewijs CE halen. Je moet uiteraard eerst in het bezit zijn van een rijbewijs C voordat je aan CE deel mag nemen. Je hoeft enkel een medische keuring en praktijkexamen af te leggen. Onze rijlessen worden doordeweeks tussen 07.00 en 22.00 uur ingepland. Lessen op zaterdag in overleg.

Let op! Met het CE rijbewijs mag je geen beroepsmatig vervoer verrichten. Wil je binnen de EU beroepsmatig een vrachtauto besturen of buschauffeur zijn, dan moet je een geldige code 95 op je CE rijbewijs hebben staan.

Wat is het CE rijbewijs?

Het CE rijbewijs is het officiële rijbewijs dat vereist is om zware voertuigcombinaties te besturen. Met een CE rijbewijs mag je een vrachtwagen (C-rijbewijs) combineren met een aanhangwagen of oplegger met een toegestane maximummassa van meer dan 750 kg.

Hoe lang is het CE rijbewijs geldig?

Het CE rijbewijs is maximaal 5 jaar geldig. Wanneer je deze wilt vernieuwen moet je opnieuw een gezondheidsverklaring indienen.

Vrachtwagen Rijbewijs CE halen - Wat zijn de vereisten?

  1. Allereerst moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs C.
  2. Daarnaast dien je medisch geschikt te zijn, wat betekent dat je een medische keuring moet ondergaan om te voldoen aan de eisen van het CBR.
  3. Wanneer je het CE rijbewijs zonder code 95 aanvraagt is de minimumleeftijd 21 jaar. Voor het aanvragen van een CE rijbewijs met code 95 is de minimumleeftijd 18 jaar.

Medische keuring voor Rijbewijs CE

Veiligheid staat altijd voorop bij het besturen van een vrachtwagen met aanhanger. Daarom is een medische keuring vereist voordat je het praktijkexamen voor je CE-rijbewijs kunt aanvragen. Hiervoor een is een gezondheidsverklaring vereist en een medische keuring door een bedrijfsarts of gecertificeerde arbodienst. Bruinsma biedt elke 2 weken de gelegenheid om je door een gecertificeerde keuringsarts te laten keuren. Tijdens de keuring worden je gezondheid en geschiktheid beoordeeld om een vrachtwagen te besturen. Het is belangrijk om te voldoen aan de medische eisen om ervoor te zorgen dat je veilig de weg op kunt en geen risico vormt voor jezelf en andere weggebruikers. Wanneer je bent goedgekeurd, krijg je een verklaring van geschiktheid. Deze wordt naar het RDW gestuurd en is 1 jaar geldig.

Haal je vrachtwagen CE rijbewijs bij Bruinsma in Utrecht

Wacht niet langer, start vandaag nog met je Transport Rijbewijs bij Bruinsma Verkeersopleidingen! Begin vandaag nog aan je Transport rijbewijs met een van onze scherp geprijsde prijzen! wil je weten wat jouw rijopleiding ongeveer gaat kosten? Neem contact op voor meer informatie!

bus

Aanmelden

Maak direct een afspraak

info

Meer info?

Neem contact met ons