C1 camperrijbewijs particulier

C1 camperrijbewijs particulier

WIE MOET HET C1 RIJBEWIJS HALEN?

U moet het C1 rijbewijs halen als u een groot voertuig als een camper of paardenvrachtwagen wil gaan besturen.

U heeft dan voldoende aan een basiskwalificatie. U hoeft dus geen rijlessen te nemen en examen te doen in een grote vrachtwagen.

U moet het C1 rijbewijs halen als uw voertuig tussen de 3500 en 7500 kg weegt en u excl. bestuurder max. 8 personen vervoert.

ONDERDEEL 1: MEDISCHE KEURING

Omdat u een middelgroot rijbewijs wil gaan halen, is een medische keuring wettelijk verplicht. Bruinsma biedt elke 3 weken de gelegenheid om u door een gecertificeerde keuringsarts te laten keuren.

ONDERDEEL 2: THEORIE ONDERDELEN

Voordat u praktijkexamen mag doen moet u eerst 2 theorie basiskwalificaties halen, namelijk: RV1 (verkeer en techniek) en R2C (administratie). Deze kunt u klassikaal of via zelfstudie halen.

ONDERDEEL 3: PRAKTIJK

We beginnen altijd met een 1 uur durende rijtest. De instructeur bekijkt of u het praktijkgedeelte voor het C1 rijbewijs in 1 dag kunt halen. Hij zal u hierin adviseren en de mogelijkheden uitleggen. Bij een dagcursus begint u ’s morgens met de rijlessen en sluit u de dag af met het examen.

Heeft u wat meer moeite met manoeuvreren en/of de positie op de weg, dan adviseren we 2 of 4 extra rijlessen. Deze extra rijlessen plannen we op de dag vóór de dagcursus. Zo sluiten alle lessen altijd goed op elkaar aan en kan de stof niet wegzakken.

Vraag nu geheel vrijblijvend meer informatie aan en wij zullen binnen 1 dag contact met u opnemen.

Download hier de brochure