BBS (behavior based safety)

Banner code95 2

BBS (behavior based safety)

Veiligheid is van het grootste belang, met name in de chemische en petrochemische sector, zowel tijdens productie als bij het transport over de weg. Onze nascholingscursus is specifiek ontworpen voor chauffeurs die chemicaliën vervoeren en biedt uitgebreide kennis en vaardigheden voor veilig transport.

VOOR WIE IS DEZE CURSUS?

Deze nascholingscursus is bedoeld voor chauffeurs met een geldig C en CE rijbewijs die zich bezighouden met het vervoeren van chemische materialen.

WAT LEER JE?

Onze nascholingscursus combineert de essentiële elementen van Rijoptimalisatie, Schadepreventie en Het Nieuwe Rijden. Je leert defensief rijden, anticiperen op verkeers- en weersomstandigheden, en hoe je brandstof kunt besparen, allemaal cruciale aspecten voor veilig transport van gevaarlijke stoffen.

CURSUS INHOUD

De nascholingscursus behandelt verschillende onderwerpen, waaronder:

  • Defensief en anticiperend rijden
  • Schadeformulieren Kijken, observeren, concentreren en rijtechnieken
  • Spiegelstand en het stellen van spiegels
  • Weersomstandigheden Kennis, attitude en chauffeursgedrag
  • Staat van het voertuig en brandstofverbruik
  • Voorkomen van ongevallen
  • Terugdringen van schades

DUUR VAN DE CURSUS

De nascholingscursus duurt één dag, van 08:00 tot 16:00 uur. Tijdens de cursus wordt gezorgd voor gratis koffie, thee en lunch.

KOSTEN

De kosten bedragen € 350,- per persoon, met mogelijkheid tot individuele (solo) of duo-inschrijving. Subsidie via SOOB is mogelijk, met een toeslag van € 75,-. Houd er rekening mee dat er ook aan en afmeldkosten van € 32,- door het CCV zijn. Alle prijzen zijn exclusief btw maar inclusief cursusmateriaal, koffie en lunch.

Wil je jouw vaardigheden verbeteren en veiliger chemisch transport realiseren? Schrijf je dan nu in voor onze Code 95 nascholingscursus in Utrecht en neem controle over veiligheid en efficiëntie op de weg!