Schadepreventie

Banner code95 2

Schadepreventie

Onze nascholingscursus Rijoptimalisatie Schadepreventief is ontworpen om kosten door slijtage en schade te voorkomen en de rijvaardigheid van chauffeurs te verbeteren. Het hoofddoel is om schade tot een minimum te beperken en veiliger te rijden.

Voor wie is deze cursus?

Deze nascholingscursus is ideaal voor chauffeurs met een geldig C, CE of D rijbewijs die hun rijvaardigheid willen verbeteren en schade willen minimaliseren.

Wat leer je?

Onze e-learning richt zich op defensief rijden en schadepreventie, met zowel theoretische als praktische lessen. De nascholingscursus wordt afgesloten met een examen om de opgedane kennis te toetsen.

Cursusinhoud

De nascholingscursus behandelt verschillende onderwerpen, waaronder:

  • Defensief rijden Schadeformulieren Kijken, observeren, concentreren en rijtechnieken
  • Spiegelstand en stellen van spiegels
  • Weersomstandigheden
  • Kennis, attitude en chauffeursgedrag
  • Staat van het voertuig en brandstofverbruik
  • Controle houden op, en manoeuvreren met, voertuigen
  • Voorkomen van ongevallen en terugdringen van schade

Duur van de cursus

De nascholingscursus duurt één dag, van 08:00 tot 16:00 uur. Tijdens de cursus wordt gezorgd voor gratis koffie, thee en lunch.

Kosten

De kosten bedragen € 350,- per persoon. De nascholingscursus kan individueel (solo) of als duo gevolgd worden. Subsidie via SOOB is mogelijk, met een toeslag van € 75,-. Let op: er zijn ook aan en afmeldkosten van € 32,- door het CCV. Alle prijzen zijn exclusief btw maar inclusief cursusmateriaal, koffie en lunch.

Wil je je rijvaardigheid verbeteren en schade minimaliseren? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze Rijoptimalisatie Schadepreventief nascholingscursus in Utrecht en neem de controle over je rijprestaties!