Je motorrijbewijs vanaf €950

  • Eigen oefenterrein
  • Elke week examens op eigen terrein
  • Les op afgesloten oefenterrein (2e Daalsedijk 4, Utrecht)
  • Gratis gebruik kleding
  • Spoedcursus

– Het is nog steeds mogelijk om gratis gebruik te maken van onze motorkleding (op handschoenen na). Wij hebben speciale ozonkasten aangeschaft om alle pakken en helmen na elk gebruik te ontsmetten. Mocht je echter (gedeeltelijk) een eigen motorpak hebben, dan adviseren we deze te gebruiken.

– Het is mogelijk om tijdens je rijles eigen motorhandschoenen en/of helm aan te schaffen. Bekijk het aanbod hier.    

– Tevens krijg je 10% korting bij MKC Moto (voorheen Motorkleding Center). De kortingscode wordt verstrekt bij inschrijven. Klik hier voor de website.

Leer motorrijden bij Bruinsma

Bij ons ben je aan het juiste adres voor je motorrijopleiding. Als enige rijschool in Utrecht beschikken wij over een eigen oefenterrein in de stad. Hier kun je veilig, makkelijk, snel en vooral voordelig je motorrijlessen volgen en dus je rijbewijs halen. Onze motorrijlessen worden op de beste motoren verzorgd. We lessen met Suzuki, Honda en Yamaha die allemaal voorzien zijn van ABS en handvatverwarming. Tevens kun je gratis gebruik maken van onze kleding. Ook kun je een Try The Bike cadeau geven. Ervaar alleen of met vrienden het motorrijden zonder last van ander verkeer. Schrijf je direct online in voor een Try The Bike en kies zelf een dag uit in onze agenda.

Altijd al eens willen motorrijden?

Wil je weten hoe veel motorrijlessen je nodig hebt, wat het motorrijbewijs je gaat kosten of wil je gewoon eens kijken of het motorrijden iets voor je is? Schrijf je dan in voor de Try The Bike en krijg 2 uur motorrijles voor slechts €68

Bruinsma motoropleidingen

Alle onderdelen van het motorrijbewijs op een rij

Nieuwe richtlijnen voor motorrijlessen

Vanaf oktober 2017 zijn de richtlijnen voor het behalen van het motorrijbewijs aangepast. Wil je je motorrijbewijs halen dan hangt het af van je leeftijd in welke categorie je valt. De categorieën voor het motorrijbewijs zijn nu als volgt:

  • A1: Motorrijlessen tussen de 17 en 20 jaar (examen moet na je 18e verjaardag)
  • A2: Tussen de 20 en 21 jaar of minstens 2 jaar in bezit van motorrijbewijs A1. Na het behalen van je A2 rijbewijs rijd je 2 jaar op een motorfiets met maximaal 35 kW. Na 2 jaar leg je een AVD A-Onbeperkt rijexamen af.
  • A-Code80: Als je tussen 21 en 24 jaar bent haal je het A-Code80 rijbewijs. Na het behalen mag je 2 jaar op een max. 35 kW motor rijden. Na 2 jaar (of na je 24e verjaardag) mag je automatisch A-Onbeperkt rijden. Hiervoor hoef je niet een extra examen af te leggen.
  • A-Onbeperkt: Dit examen mag je afleggen als je ouder bent dan 24 of als je 2 jaar in het bezit bent van een A2 rijbewijs.