Veelgestelde vragen motorrijbewijs

Banner motor spoedcursus

Veelgestelde vragen motorrijbewijs

Hieronder vind je alle veel gestelde vragen voor het halen van je motorrijbewijs. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met Bruinsma.

Een CBR-examen AVB kost €140,-. Losse AVB-lessen zijn €44,- per les bij Bruinsma Verkeersopleidingen. Bekijk hier alle tarieven voor je motorrijbewijs.

Een CBR-examen AVD kost €310,- dit is inclusief materiaalhuur. Losse AVD-lessen zijn €57,- per les bij Bruinsma Verkeersopleidingen. Bekijk hier alle tarieven voor je motorrijbewijs.

Het halen van je motorrijbewijs kan al vanaf €1.067,-. Bruinsma biedt verschillende pakketten aan om je motorrijbewijs te halen. Bekijk hier onze pakketten en tarieven voor motorrijbewijs en bekijk wat het beste bij jou past.

Hoeveel lessen je nodig hebt om je motorrijbewijs te behalen is per persoon heel verschillend. Wij raden het aan om een try the bike in te plannen. Dit is de 2 uur durende proefles voor slechts €70. De motorrijlessen worden gegeven op Suzuki Gladius en Yamaha MT07. Hierna kunnen wij samen met jou een inschatting maken van het aantal motorrijlessen die je nodig hebt.

Onze motorrijlessen kun je doordeweeks van 8.00 tot ’s avonds 22.00 uur volgen. Daarnaast geven wij ook les in het weekend.

Onze motorrijlessen worden alleen in regio Utrecht gegeven. Daarnaast worden de motorexamens ook alleen in Utrecht afgenomen. De motorrijlessen voertuigbeheersing worden gegeven op ons eigen afgesloten oefenterrein aan de 2e Daalsedijk 4 in Utrecht.

Het verschil tussen een A1 en A2 rijbewijs is een A1 rijbewijs mag je vanaf je 17e mee starten met lessen. Het examen afleggen mag na je 18e verjaardag. Hiermee mag je een motor rijden met een maximaal vermogen van 11 kW en cilinderinhoud van maximaal 125cc. Een A2 rijbewijs mag je halen als je tussen de 20 en 21 jaar bent of minstens 2 jaar in bezit van motorrijbewijs A1. Na het behalen van je A2 rijbewijs rijd je 2 jaar op een motorfiets met maximaal 35 kW. Hierna leg je een AVD A-onbeperkt af en mag je op alle zware motoren.

Voor het AVB-examen gelden er een aantal eisen waaraan je moet voldoen. Zo moet je minimaal 18 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een geldig motor theoriecertificaat.

Voor het AVD-examen gelden er een aantal eisen waaraan je moet voldoen. Zo moet je minimaal 20 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat en een geldig certificaat voor de voertuigbeheersing.

Om je motorrijbewijs te halen moet je in totaal drie examens afleggen: je theorie-examen, praktijkexamen voertuigbeheersing (AVB) en praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD).

Welke motor kan ik rijden met welke leeftijd?

Welk motorrijbewijs je mag halen hangt af van je leeftijd. Hieronder is weergegeven welk type A rijbewijs er bij welke leeftijd hoort.

Leeftijd Rijbewijs Motorspecificaties
18 tot 20 jaar Rijbewijs A1 Maximaal vermogen van 11 kW en cilinderinhoud van maximaal 125cc
20 tot 21 jaar Rijbewijs A2 Maximaal vermogen van 35 kW
21 tot 24 jaar Rijbewijs A-Code80 Maximaal vermogen van 35kW voor 2 jaar. Na 2 jaar of na je 24e vervalt de code80 en heb je automatisch een Rijbewijs A (onbeperkt).
Vanaf 24 jaar Rijbewijs A Onbeperkt vermogen en cilinderinhoud
motor

Try the bike

Maak direct een afspraak

info

Meer info?

Neem contact met ons