Busrijbewijs (D)

Foto Bus

Busrijbewijs (D)

Droom je ervan om buschauffeur te worden en wil je snel jouw busrijbewijs (D) behalen om als buschauffeur aan de slag te gaan? Bij ben je bij Bruinsma Verkeersopleidingen aan het juiste adres.

Ontdek het traject dat past bij jouw behoeften, of je nu professioneel of als particulier jouw rijbewijs wilt behalen. Houd er rekening mee dat een busrijbewijs verplicht is wanneer je een voertuig gaat besturen dat 8 personen exclusief de bestuurder kan vervoeren.

Stap 1: Medische Keuring (D)

Voor het behalen van een groot rijbewijs is een medische keuring wettelijk vereist. Bij Bruinsma Verkeersopleidingen bieden we elke drie weken de mogelijkheid om door een gecertificeerde keuringsarts gekeurd te worden. We raden iedereen aan om zich zo snel mogelijk te laten keuren, zodat eventuele tegenslagen vroegtijdig kunnen worden aangepakt.

Stap 2: Theorie

De theoretische kennis wordt getoetst door het CCV en omvat:

  • RV1 (verkeersregels en bedrijfsautotechniek) met 50 vragen
  • V2D (kennis van administratie personenvervoer) met 50 vragen
  • V3D (toepassing van administratie personenvervoer) met 45 vragen

Stap 3: Praktijkonderdelen (D)

De praktijkonderdelen omvatten:

  • Toets op besloten terrein, waarbij kennis van voertuigafmetingen en -aanpassingen in kleine ruimtes wordt getoetst, inclusief het gebruik en de afstelling van spiegels.
  • Praktijktoets, waarbij vaardigheden zoals laden en lossen van bagage, omgang met passagiers, preventie van criminaliteit, het aanleggen van sneeuwkettingen, tiltechnieken, etc. worden beoordeeld.