Binnen 1 dag je aanhangerrijbewijs!

  • In een halve of hele dag
  • Examengarantiemogelijkheid
  • Deskundige begeleiding
  • Meer dan 50 jaar ervaring
  • Particulieren ontvangen 15% korting*

Aanhangerrijbewijs BE

Iedereen die in het bezit is van een autorijbewijs kan een aanhanger (E achter B rijbewijs) halen. Je hebt dit rijbewijs vaak nodig als je met een caravan, paardentrailer, aanhanger of trailer wil rijden.

Je hebt een aanhangerrijbewijs nodig als je een combinatie (auto + aanhanger) wilt gaan besturen waarvan de maximum toelaatbare massa (leeg gewicht + laadvermogen) opgeteld meer dan 3500kg bedraagt in geval van een aanhanger waarvan de maximum toelaatbare massa meer dan 750kg is.

Dagindeling:
Tijdens onze (halve) dagcursus ga je samen met onze instructeur de openbare weg op. Hij leert je veilig met de aanhanger door het verkeer te bewegen. Daarnaast zul je ook leren achteruit te rijden, achteruit te draaien, aan- en af te koppelen en leer je de kentekenpapieren van zowel de auto als de aanhanger te lezen.

De dag wordt afgesloten met een CBR examen. Aan het begin van het examen zal de examinator je enkele vragen stellen over de kentekenpapieren en wil hij zien of je goed kunt aankoppelen. Na een rit van ca. 35 minuten koppel je de aanhanger weer af en krijg je de uitslag. De volgende dag kun je op het gemeentehuis je aanhangerrijbewijs aanvragen.

Meld je aan

Laat je gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met je op.

PARTICULIER JE AANHANGERRIJBEWIJS HALEN

 

 

 

*De genoemde prijzen op deze pagina zijn al incl. de 15% korting. Particulieren ontvangen 15% korting i.v.m. het niet kunnen verrekenen van de BTW.
**Om in aanmerking te komen voor examengarantie is het nemen van een rijtest verplicht. Tijdens deze rijtest ga je samen met onze instructeur kijken of je het aanhangerrijbewijs in een halve- of hele dagcursus zou kunnen halen. Als je na de rijtest het advies van de instructeur opvolgt, heb je examengarantie. Dit houdt in dat indien je onverhoopt zakt, wij eenmalig het herexamen betalen (normaal €290). De kosten van deze rijtest zijn slechts €62.