Camperrijbewijs NKC

rijvaardigheidstraining

Camperrijbewijs NKC

Voordelig je C1 rijbewijs halen via de NKC

Speciaal voor camperaars heeft de NKC in samenwerking met de BOVAG twee pakketten ontwikkeld voor het behalen van het C1 rijbewijs. Om aan ieders wensen te voldoen is er de keuze tussen het 1-daags pakket of het meerdaags pakket.

Het C1 rijbewijs is verplicht wanneer je een camper wil rijden tussen de 3.500 kg en 7.500 kg (inclusief laadvermogen).

Het 1-daagse pakketaanbod bestaat uit: 

 • 1 lesdag van 5 klokuren
 • Digitaal theoriepakket (e-learning)
 • Theorie-examen Verkeer-Motortechniek C1
 • Praktijkexamen C1

Prijs voor de 1-daagse opleiding: € 1.295,- incl. btw.

Met dit pakket kun jij in één dag jouw C1 rijbewijs behalen zodat jij zwaardere camper (3.500 – 7.500 kg) kunt rijden. Je volgt een dag van 5 klokuren en sluit de dag af met je praktijkexamen C1. Vooraf heb je al de theorie geleerd met het e-learning pakket van de NKC en heb je je theorie examen verkeer-motortechniek C1 via het CBR behaald. 

Let op, deze 1-daagse opleiding is alleen en uitsluitend geschikt voor mensen die ruimschoots over camperervaring beschikken!

Het meerdaagse pakketaanbod bestaat uit: 

 • 8 klokuren te verdelen over meerdere dagen
 • Digitaal theoriepakket (e-learning)
 • Theorie-examen Verkeer-Motortechniek C1
 • Praktijkexamen C1

Prijs voor de meerdaagse opleiding: € 1.625,- incl. btw.

Meerdaagse opleiding

Je kunt er ook voor kiezen om de opleiding te spreiden over meerdere dagen. Je zult in totaal 8 klokuren met een rijinstructeur rijden. Deze 8 uren verdeel je over meerdere dagen. Vooraf rond je na het oefenen met het e-learning pakket van de NKC je theorie examen Verkeer-motortechniek C1 af met een examen van het CBR. Je sluit de opleiding af met het praktijkexamen. 

Voordelen voor jou

 • NKC en BOVAG hebben voor jou een speciaal pakket samengesteld, van online theorie leren tot praktijkopleiding. 
 • BOVAG rijscholen kunnen je aanvullend nog een klassikale theoriecursus tegen betaling aanbieden als voor jou online leren geen optie is of je graag extra ondersteuning wenst. 
 • BOVAG rijscholen zijn verdeeld over geheel Nederland.  

De NKC, Europa’s grootste camperclub

De NKC (Nederlandse Kampeerauto Club) is hét consumentenplatform voor de (Europese) camperliefhebber. De NKC informeert en inspireert en brengt camperaars met elkaar in contact. Naast het aanbieden van verzekeringen, speciaal voor de camperaar zet de NKC zich in voor belangenbehartiging voor alles wat met camperen te maken heeft. Leden van de NKC profiteren van voordelen als korting op onder andere overtochten, deelname aan trainingen en evenementen en natuurlijk van alle kennis die de NKC op campergebied in huis heeft.

Medische keuring & gezondheidsverklaring

Voor het behalen van je C1-rijbewijs is een medische keuring en gezondheidsverklaring ‘Groot rijbewijs’ verplicht. De kosten hiervoor zijn niet inbegrepen bij de pakketprijs.

Bruinsma biedt elke 2 weken de gelegenheid om u door onze gecertificeerde keuringsarts te laten keuren. De kosten voor deze keuring zijn €75,- excl. BTW. Bruinsma zal dit verzorgen vanuit de aanmelding.

 

camper-icon

Aanmelden

Maak direct een afspraak

info

Meer info?

Neem contact met ons